Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πρόσωπο εκπληξη από τον Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας

 
Ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο λέγεται ότι θα είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τον τομέα της υγείας. Ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει ακουστεί τίποτε για αυτόν στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, αλλά φέρει την εμπιστοσύνη του αρχηγού του Σύριζα.

Ο λόγος για το Χρήστο Μαντά. Γεννήθηκε στη Ζίτσα το 1957. Ζει και εργάζεται μόνιμα στα Γιάννενα από το 1990 και είναι σήμερα Λέκτορας Ψυχιατρικής, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με την σύντροφό του Σίσσυ Αργυροπούλου έχουν δύο κόρες την Κωνσταντίνα και την Κατερίνα.

Τα πρώτα χρόνια τα έζησε στο Μαζαράκι μαζί με τους δασκάλους γονείς του Κώστα και Ελένη Μαντά και την αδερφή του Βέρα. Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα μαθητικά του χρόνια στην Αθήνα κατά την περίοδο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δραστηριοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε και την Ιατρική Σχολή. Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του.

Υπήρξε πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ηπείρου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Για πολλά χρόνια γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Ιωαννίνων. Από το 2006 Νομαρχιακός Σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Νομαρχιακή Πρωτοβουλία για τα Γιάννενα, το Περιβάλλον και την Αλληλεγγύη». Το 2002 ήταν υποψήφιος με την Νομαρχιακή Παράταξη « Κόκκινη-Πράσινη Παρέμβαση». Δύο φορές (2004 και 2007) υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου