Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Δείτε όλα τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ που «παίζουν» για το υπουργείο Υγείας! Όλο το παρασκήνιο



Γράφει:Δήμητρα Ευθυμιάδου
HEALTH REPORT

Μάχη …σώμα με σώμα δίνουν το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Υγείας.

Και πριν τα αποτελέσματα των εκλογών στην παρτίδα της διεκδίκησης έπαιζαν αρκετά ονόματα με τον Αλέξη Τσίπρα όμως να μην έχει ανοίξει σε κανέναν τα χαρτιά του.

Βέβαια οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν καλά ποιος θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα της οδού Αριστοτέλους. Μια καρέκλα που έδωσε πολύ…πόνο σε ασθενείς και εργαζόμενους της Υγείας τα τελευταία χρόνια.

Γι αυτό και η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά προσεκτική παρά τις πιέσεις από διάφορες συνιστώσες στο εσωτερικό του κόμματος.

Άλλωστε οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές με πολλούς εν …δυνάμει υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να υπενθυμίζουν συχνά πυκνά στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, πως οι ίδιοι βγήκαν μπροστά όταν το κόμμα χρειάστηκε στήριξη σε θέματα υγείας.

Πάντως στο παζλ των υποψηφίων υπουργών, όπως έλεγαν στο HealthReport.gr στελέχη της Κουμουνδούρου, τέσσερα είναι τα βασικά πρόσωπα που παίζουν:Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Μπασκόζος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Οδυσσέας Βουδούρης.

Ανεξάρτητα από τους σταυρούς και το αποτέλεσμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη στο μυαλό του τη σύνθεση για την οδό Αριστοτέλους, μια σύνθεση που θα κληθεί να λύσει θέματα όπως το ΠΕΔΥ, οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ, η έλλειψη ρευστού του ΕΟΠΥΥ κλπ.

Μεγάλες πιθανότητες να διορισθεί στη θέση του υπουργού Υγείας έχει ο χαμηλών τόνων Ανδρέας Ξανθός όπως λένε πηγές του HealthReport.gr.

Μπορεί όλο το προηγούμενο διάστημα να είχε αποτραβηχτεί λίγο από τα υγειονομικά πράγματα, λέγεται όμως πως είναι ένα πρόσωπο που χαίρει αποδοχής από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να διαδραματίσει αυτό το ρόλο.

Ο Γιάννης Μπασκόζος από την άλλη έχει επίσης μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στο υπουργείο υγείας έστω και στη θέση του υφυπουργού. Ο Άσος στο μανίκι του Γιάννη Μπασκόζου είναι το γεγονός πως υπήρξε συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος του ΠΙΣ και γνωρίζει καλά τα θέματα και τις αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Θεωρείται επίσης …διπλωμάτης που μπορεί να καθίσει να συζητήσει στο ίδιο τραπέζι και με δεξιούς, γεγονός που του δίνει …αέρα στην κούρσα της διεκδίκησης του υπουργικού θώκου.

Εξάλλου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι προετοιμασμένα για «πόλεμο» από την πλευρά των γαλάζιων συνδικαλιστών ειδικά στον τομέα της Υγείας όπου η ΝΔ είχε σαρώσει πολλά τμήματα των εργαζομένων και ειδικά των γιατρών.

Και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όμως φέρεται να παίζει στη σκακιέρα της υπουργοποίησης.

Υψηλόβαθμα στελέχη φαίνεται πως εκτιμούν τη στάση Κουρουμπλή στον πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των γενοσήμων. Ένα θέμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί ανοικτά και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται πάντως -όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr – πως έχει και τη στήριξη ανθρώπων της αγοράς και ειδικά κάποιων που προέρχονται από την αγορά φαρμάκου.

Από την άλλη στα ονόματα που συζητούνται καιρό τώρα στην Κουμουνδούρου είναι και αυτό του Οδυσσέα Βουδούρη που επανήλθε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η μη εκλογή του κ.Βουδούρη στη βουλή φαίνεται πως ανατρέπει κάπως τα σχέδια.

Ο κ.Βουδούρης που είναι γιατρός έχει υπάρξει και Περιφερειάρχης Υγείας και πολλοί λένε πως μπορεί να ανταπεξέλθει στους δύσκολους γρίφους της Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, των Νοσοκομείων και γενικότερα του ΕΣΥ.

Δεν αποκλείεται να λάβει και κάποια θέση σε μεγάλο οργανισμό της Υγείας.

Στο μεταξύ πληροφορίες των τελευταίων 24ωρων που ήθελαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να παίρνει τη θέση του υπουργού Υγείας προς ώρας δεν επιβεβαιώνονται καθώς θεωρείται σκληροπυρηνικός και ελάχιστοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν τώρα να ανοίξουν μέτωπα στο χώρο της Υγείας, ένας χώρος στον οποίο στηρίζει πολλά το κόμμα.

3 σχόλια:

  1. Για να δούμε τώρα πόσα απίδια παίρνει ο σάκος........Εγώ τώρα περιμένω να πάρω όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα ληξιπρόθεσμά μου πριν από το 2011 και μετά, να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοί μου των πρώην ΙΚΑ, να γίνουν οι νέοι διορισμοί στο ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, να διορθωθούν οι συμμετοχές των ασφαλισμένων στα φάρμακα (εννοείται προς τα κάτω), να γίνου συμβάσεις ανοχτές με τον ΕΟΠΥΥ κλπ κλπ. Μπορεί κάποιος όμως να μου πει πόσο χρόνο χάριτος να δώσω στη νέα κυβέρνηση αφού πρώτα ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6 ΜΗΝΕΣ να δωσεις, οσο οριζει και το Συνταγμα της Ελλαδας για να μπορει να κατατεθει προταση μομφης κατα της κυβερνησης. Δωσαμε 2,5 χρονια στον Αντουαν, και δε τσακισαμε εντελως τη ΝΔουλα, γιατι εχει ακομα χιλιαδες διορισμενους ψηφοφορους στο Δημοσιο ακομα να την ψηφιζουν.

    Αν οι βεροι δεξιοι 1/10, ψηφισαμε Τσιπρα, τουλαχιστον ενα εξαμηνο θα τους δωσουμε να δειξουν αν το λει η καρδια τους!
    Ειτε στο Κουγκι, ειτε τα βρουν με τον Ντραγκι εμεις εδω μα μαστε να υποστηριξουμε επιτελους μια νεα Ελληνικη Κυβερνηση, με καθαρα χερια, χωρις Οσφυοκαμψιες.
    Αν ομως αρχισει η κομματικη νομενκλατουρα, και η ντοπια ολιγαρχια ξανα να βολευει τους λιγους, πχ να μην Ανοιξει ο ΕΟΠΥΥ για ΟΛΟΥΣ τους ΙΑΤΡΟΥΣ,για ΟΛΟΥΣ τους Πολιτες της Χωρας, μετα την ωρα της Αριστερας, μην ερθει η ωρα της Ακροδεξιας, και οχι του Βουτυρου του Βοριδη, ουτε αυτη των Μυστικων Υπηρεσιων της Χρυσης Αυγης...τι μορφη θα παρει και ποιοι θα την εκπροσωπησουν ειναι ερωτηματικο ακομα, αλλα αν δεν ανακουφιστει ο λαος, ειναι μαθηματικα βεβαιο, οτι θα γυρισουν ολοι στην ακρα δεξια.
    Η μεση οδος, το κεντρο, δεν υπαρχει σε μια καταχρεωμενη χωρα, με τη πλεον συντριπτικη υπερπληθωρα διεφθαρμενων πολιτικων, που ετυχως σιγα σιγα πανε σπιτια τους.
    Καλη επιτυχια, στους με καθαρα χερια, Ελληνες Πολιτικους, που σχηματιζουν τη πρωτη Ελευθερη απο δεσμα, Ελληνικη Κυβερνηση μετα απο πολλα χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίδωμεν.......θα περιμένουμε διότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Αλλά θα είναι όμως μεγάλη πολιτική αλητεία να τάζεις στον κοσμάκη τόσα πολλά και να μην τα τηρείς. Διότι ξανακούσαμε για "πολλά λεφτά" και το πληρώσαμε. Δεν νομίζω πλέον ότι αξίζουμε να πληρώσουμε νέες καταστάσεις άσχημες. Οπότε ή τηρείς αυτά που έταξες ή είσαι πολιτικός αλήτης. Αν αρχίσουν οι ψιλο ή χοντροκωλοτούμπες τότε ας βάλουμε και τον Λεβέντη πρωθυπουργό ή τον αυτόματο πιλότο. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

      Διαγραφή