Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Γιατροί ΠΕΔΥ: Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία μέχρι τέλος Μαρτίου 2018! Όλη η απόφαση του υπ. Υγείας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2018 θα μπορούν τελικά να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία οι γιατροί του ΠΕΔΥ που θα αποφασίσουν να μείνουν στο Δημόσιο Σύστημα, αλλά τις αιτήσεις θα πρέπει να τις υποβάλλουν μέχρι τέλος Ιουνίου της φετινής χρονιάς.

Τέλος στις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ βάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή για την ψυχική Υγεία, περιλαμβάνει διάταξη βάση της οποίας οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα έχουν «δεύτερη ευκαιρία» όπως την ονομάζει, προκειμένου να μείνουν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο δημόσιο σύστημα ή να αποχωρήσουν ασκώντας ιδιωτικό έργο.

Τη σχετική παράταση που θα δινόταν ως δεύτερη ευκαιρία είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, καθώς προέκυψε έπειτα από πιέσεις συνδικαλιστών ώστε να μπορέσουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και να λάβουν τις αποφάσεις τους. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για να αποφασίσουν ιδιωτικό ιατρείο ή δημόσιο σύστημα!»
Μέχρι πότε οι αιτήσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ

Ωστόσο όσοι αποφασίσουν πως θέλουν τελικά να μείνουν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιουνίου του 2017, ανεξάρτητα εάν ασκούν ταυτόχρονα ιδιωτικό επάγγελμα ή όχι, ώστε να προβλεφθεί θέση στις ΔΥΠΕ. Τα ιατρεία τους πάντως θα πρέπει να τα κλείσουν έως τα τέλη Μαρτίου του 2018, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Ρύθμιση για όλους

Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει όλους τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, ανεξάρτητα εάν εργάζονται στο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις ή είχαν εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις απόλυσής τους.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο του νόμου: «Τους παρέχεται η δυνατότητα πρώτα να αξιολογηθούν και καταταγούν ως γιατροί/οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ, και στη συνέχεια μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2018 να διακόψουν, όσοι από αυτούς συνεχίζουν να το ασκούν, το ελευθέριο επάγγελμα τους.»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και στους γιατρούς και οδοντιάτρους των πρώην νοσηλευτηρίων του ΙΚΑ, οι οποίοι υπηρετούν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε ασκούν το ελευθέριο επάγγελμά τους είτε όχι.

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ. ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ , ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ....
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΤΕ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ , ΕΙΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΓΙΑ 800 ΕΥΡΩ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΙΕΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ .
    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ.
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ .......ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΜΟΝΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ . ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η STANTARD ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΤΟΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ......ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ . ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΘΗΡΙΑ ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΑ .ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΟΤΑΝ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΕΙς ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΟΙΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ.....................ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ .......ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΕΙς ΣΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ..........ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΡ ΟΤΑΝ..................

      Διαγραφή
  2. ΟΣΟΙ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ? ΔΗΛΑΔΗ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΛΠ.Η ΩΡΑΡΙΟ 7πμ-14μμ και14μμ-21μμ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή