Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Σ. Καλαφάτης: «Επιστροφή στην εποχή των κομματικών πογκρόμ στα δημόσια νοσοκομεία!»



«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα, καθώς επιστρέφει τον τόπο σε εποχές απροκάλυπτων κομματικών πογκρόμ στη δημόσια διοίκηση, με κορυφαίο παράδειγμα την απόλυτη καταπάτηση της νομιμότητας για την καθαίρεση και αντικατάσταση εκατοντάδων προϊσταμένων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Onmed.gr

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατάθεσε και σχετική ερώτηση, με αφορμή καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για αντικατάσταση περίπου 700 από τους 2.100 προϊσταμένους που υπηρετούν στο σύνολο των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι βάσει του Νόμου 4369/2016 απαγορεύονται οι καθαιρέσεις προϊστάμενων οργανικών μονάδων έως τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Προϊσταμένων, ενώ μέχρι τη συγκρότηση των προβλεπόμενων αυτών υπηρεσιακών οργάνων εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι προϊστάμενοι. Οι δε διοικητές των νοσοκομείων μπορούν να προβούν σε τοποθέτηση προϊσταμένων μόνο όπου και αν υπάρχουν κενές θέσεις.

«Εφόσον δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής Προϊσταμένων, κάθε καθαίρεση και συνακόλουθη αντικατάσταση προϊσταμένου είναι αυθαίρετη, παράνομη και αποδεικτική της καθεστωτικής αλαζονείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης.

Το πλήρες κείμενο της ερήτησης είναι διαθέσιμο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου