Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Αθωράκιστα τα νησιά από γιατρούς! Πως έμεινε με μία αγροτική γιατρό η Αλόννησος

Τρίτη 21 Φεβρουάριος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

Δραματική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα νησιά της χώρα μας αφού τα περισσότερα δε διαθέτουν ούτε ειδικευμένο γιατρό.

Ενδεικτική η περίπτωση της Αλοννήσου η οποία σύμφωνα με ερώτηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Υγείας ο τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, έμεινε με μία αγροτική γιατρό.

Επισημαίνει χαρακητηριστικά ο κ.Οικονόμου: « Άλλο ένα νησί, η Αλόννησος, γίνεται έρμαιο της αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να μείνει ολόκληρο το νησί με μία αγροτική γιατρό, ακόμα και εν μέσω κακοκαιριών και αποκλεισμού του νησιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η κατάσταση στο νησί είναι πλέον τραγική, με τη μοναδική γιατρό να είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού και τον αριθμό των ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να υπερβαίνει τα όρια και να καθιστά το Κέντρο Υγείας του νησιού απαξιωμένο».

Ο τομεάρχης Υγείας ζητά από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να απαντήσει πότε προτίθεται να καλύψει τις σημαντικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας της Αλοννήσου.

Πάντως η Αλόννησος δεν είναι το μοναδικό νησί στη χώρα που μένει με έναν αγροτικό γιατρό. Αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάσθηκε πρόσφατα και στην Τήλο όπου οι κάτοικοι έμειναν χωρίς συνταγογράφηση και γιατρό.

Ειδικότερα Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου (ΙΣΡ), μετά την αποχώρηση της αγροτικής γιατρού, η Τήλος είχε μείνει χωρίς αντικαταστάτη. Ο μόνος γιατρός στο ακριτικό νησί ήταν ένας φαντάρος, ο οποίος καλύπτει μεν υγειονομικά τους κατοίκους αλλά δεν έχει δικαίωμα συνταγογράφησης.
Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες…δέησε το υπουργείο Υγείας να αποφασίσει να στείλει αντικαταστάτη από τη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου