Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΙΣΜαγνησίας: Επιστολή προς Διοικητή του ΕΦΚΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικός συλλογος μαγνησιας

Βόλος 21/02/2017
Αρ.Πρωτ.:000276
Κε πρόεδρε, 

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα πρέπει οι ιατροί αλλά και οι υπόλοιποι υγειονομικοί να πληρώσουν τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές τους εισφορές.

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της βίαιης μείωσης του εισοδήματος μας αλλά και δυστυχώς της μεγάλης αύξησης των εξόδων, με αποτέλεσμα πολλά ιατρεία να καρκινοβατούν.

Εσείς, έχοντας αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί, πράττοντας πολύ σωστά, δώσατε τρίμηνη παράταση για τις εισφορές του Β εξαμήνου του 2016.

Είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε παράταση μέχρι 30/6/2017 για τις νέες εισφορές στον ΕΦΚΑ για τους έξης λόγους:

1.Οι υπέρογκα αυξημένες εισφορές είναι κυρίως σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ που έχουν κόψει Α.Π.Υ. χωρίς να έχουν πληρωθεί. Ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές και τα ληξιπρόθεσμα που θα ήταν μια λύση. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

2. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι ελλιπείς. Δεν υπάρχει το 4% υπέρ του εφάπαξ, δείγμα της προχειρότητας του υπουργείου.

3. Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε ηλεκτρονικά, ούτε ταχυδρομικά το ειδοποιητήριο. Είναι απάνθρωπο να μην δίνεις ούτε μια εβδομάδα προθεσμία!

4. Τα έσοδα του 2015 ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τα έσοδα του 2016 λόγω μνημονικής κατάρρευσης της οικονομίας (σπιράλ θανάτου). Οι τελικές εισφορές θα είναι πολύ μικρότερες. Δεν αντέχουν οι ιατροί την προπληρωμή μεγαλύτερου ποσού. 

Η παράταση των εισφορών είναι αυτή την στιγμή, η μόνη λογική και συνετή πράξη, για να παραμείνει αδιάρρηκτος ο κοινωνικός ιστός, μέχρι την αποκατάσταση της πρωτοφανούς αυτής αδικίας.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν.Γραμματέας
Ευθύμιος Τσάμης       Σάββας Σάρκος

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης
& Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Π.Ι.Σ.
Ιατρικοί Σύλλογοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου