Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Το πόρισμα για την ιατρική χρήση κάνναβης


Στον Υπουργό Υγείας παρέδωσε το πόρισμα της η Ομάδα Εργασίας για την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που επισυνάπτεται, είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις της κάνναβης, κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στο φυτό, είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού.

Παράλληλα, η κάνναβη, όπως έχει διαπιστωθεί σε χώρες που κυκλοφορούν κανναβινοειδή σκευάσματα, συνοδεύεται από ένα ευνοϊκό προφίλ στη σχέση κλινικού οφέλους/ανεπιθύμητων ενεργειών, για μια σειρά από νόσους (καχεξίας/ανορεξίας στο HIV/AIDS, επιληψία, χρόνιος πόνος, νευροπαθητικός πόνος, ναυτία και έμεση στη χημειοθεραπεία, σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.).

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύεται να προωθήσει τη λήψη μέτρων, ώστε οι ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στις θεραπευτικές ενδείξεις, να αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα με αποδεδειγμένο κλινικό όφελος», αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου