Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η πρώτη συσκευή για ανώδυνη αιμοληψία

Posted By: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Η πρώτη στον κόσμο ιατρική συσκευή, που υπόσχεται ανώδυνη αιμοληψία είναι γεγονός. Έλαβε έγκριση στην περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και η χρήση της αναμένεται να φέρει επανάσταση στο πώς δίνουμε αίμα.

Πρόκειται για μία συσκευή με την ονομασία TAP και αναπτύχθηκε από την εταιρεία Seventh Sense Biosystems www.7sbio.com. Η συσκευή που θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους αναμένεται να φέρει επανάσταση στο χώρο της υγείας, καθώς κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ έχουμε 1 δις αιμοληψίες για διαγνωστικές εξετάσεις.

Η συσκευή τοποθετείται ψηλά στο χέρι του ασθενή και με το πάτημα ενός κουμπιού αρχίσει να λαμβάνει αίμα χωρίς ο ασθενής να αισθάνεται καμία ενόχληση και χωρίς να βλέπει βελόνα να εισέρχεται στη φλέβα του. Η όλη διαδικασία λήψης του αίματος διαρκεί περίπου 2 λεπτά.

Μέχρι πρότινος το σύστημα χρησιμοποιούνταν στον έλεγχο της γλυζυλιομένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε άτομα με διαβήτη για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό, αλλά η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ώστε να επεκτείνει τη χρήση του και σε άλλες εξετάσεις, καθώς και σε οικιακή χρήση.

Η εταιρεία Seventh Sense Biosystems έχει λάβει χρηματοδότηση από επενδυτικά κεφάλαια όπως Flagship Pioneering και Polaris Partners, αλλά και εταιρείες όπως Novartis, Siemens και LabCorp. H εταιρεία ιδρύθηκε από την Flagship VentureLabs μαζί με ακαδημαϊκούς από το ΜΙΤ και στελέχη φαρμακευτικών και διαγνωστικών επιχειρήσεων, καθώς και ένα πρώην στέλεχος του FDA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου