Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ατομικό δελτίο υγείας για τα προσφυγόπουλα με την συνδρομή του ΕΕΣ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Την συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) σε προσφυγόπουλα ηλικίας 6 έως 15 ετών, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ξενοδοχείο Marathon Beach Resort στη Νέα Μάκρη, ανέλαβε ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Ε.Ε.Σ Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της φυσικής αγωγής και στις λοιπές αθλητικές δραστηριότητες και παρέχει πληροφορίες το διδακτικό προσωπικό για θέματα που συνδέονται με την κατάσταση υγείας των παιδιών αυτών.

Ο παιδίατρος, νοσηλεύτρια του σταθμού και μία εθελόντρια νοσηλευτικής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας των παιδιών και των οικογενειών τους. Τα παιδιά εξετάστηκαν από τον παιδίατρο, έγινε έλεγχος του βάρους και του ύψος τους, έλεγχος της όρασής τους και συμπληρώθηκε το Ατομικό Δελτίο Υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν εμβολιασμών στον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Ε.Ε.Σ Αθηνών συνεχίζεται για τα παιδιά των προσφύγων, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του παιδιατρικού Ιατρείου (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, 11:00 - 13:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου