Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Σχετικά με τον κλάδο μονοσύνταξης του πρώην ΤΣΑΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Σταθόπουλος Βασίλειος - οδοντίατρος

Τα πέντε τελευταία χρόνια υπήρχε μια «παραπληροφόρηση» σχετικά με τα θέματα του μονοσυνταξιούχου, σχετικά με την δυνατότητα διαγραφής του από την κατηγορία (βλέπε απόφαση 58η/ του 12.2009 του Δ.Σ.ΕΤΑΑ, ότι είναι εφικτή η διαγραφή από την κατηγορία), σχετικά με την δυνατότητα συμψηφισμού των εισφορών, και με σιγοντάρισμα από τις οικονομικές υπηρεσίες του πρώην ΤΣΑΥ.

Υποστήριξα διαχρονικά από το 2012, ότι η μόνη νόμιμη λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση της δυνατότητας νομίμου διαγραφής από την κατηγορία, λύση (τροπολογία αριθμός στ΄ από σύνολο επτά τροποποιήσεων) που αποφασίστηκε στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ την 7.8.2014 και στάλθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με αίτημα την ψήφισή της:

«στ) Οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων υγειονομικών στο καθεστώς του μονοσυνταξιούχου επιστρέφονται άτοκα μόνο όταν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συνταξιοδότηση δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 7, §8, εδ. β΄ του Ν.982/1979 (ΦΕΚ 239 Α) ή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να λάβουν αναλογική προσαύξηση της σύνταξης τους.

Ατυχώς δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία υλοποίησής της ώστε να προωθηθεί στη Βουλή και έκτοτε η επισυναπτόμενη απαντητική επιστολή αποδεικνύει τόσο την ορθότητα της πρότασης μου όσο και την χαμένη ευκαιρεία για ρύθμιση του θέματος, που αφορά χιλιάδες υγειονομικούς, όσο υπήρχε ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

1 σχόλιο: