Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στα συνέδρια και οι επικουρικοί γιατροί με την άδεια του υπ.Υγείας! Τι ρυθμίζεται

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε επιστημονικά συνέδρια επισήμως και με την άδεια του υπουργείου Υγείας, θα μπορούν να πηγαίνουν και οι επικουρικοί γιατροί.

Θέματα εκπαιδευτικής άδειας των γιατρών ρυθμίζει εκτός των άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη βουλή και αναμένεται να συζητηθεί και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στις 2 Μαρτίου. Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες: «Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων το πολυνομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλο το παρασκήνιο για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προβλέπει στο πολυνομοσχέδιο ειδικό άρθρο βάση του οποίου θα δίνεται εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθούν επιστημονικά συνέδρια και οι επικουρικοί γιατροί, που συνήθως έχουν σύμβαση για έναν χρόνο και μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να απουσιάσουν για να ενημερωθούν για τις επιστημονικές εξελίξεις.
Στα συνέδρια και οι γιατροί του ΠΕΔΥ επίσημα

Στο άρθρο δίνεται το πράσινο φως να μεταβαίνουν σε επιστημονικά συνέδρια και οι γιατροί του ΠΕΔΥ, των Κέντρων Υγείας αλλά και όσοι εργάζονται σε Περιφερειακές Μονάδες.

Ειδικότερα στο άρθρο 24 αναφέρεται:

«Εκπαιδευτική άδεια ιατρών:

1.Η παρούσα διάταξη κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ρυθμιστεί η διαδικασία χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας και για τους γιατρούς του ΕΣΥ των Κέντρων Υγείας, των ΠΠΙ και των Μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ.

2.Αναγνωρίζεται και παρέχεται η δυνατότητα/δικαίωμα και στους επικουρικούς ιατρούς να παρακολουθούν, ενόσω διαρκεί η σύμβασή τους, επιστημονικά συνέδρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου