Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Διαύγεια διαψεύδει τον Πολάκη!


Ο Παύλος Πολάκης διατείνεται ότι δεν λείπει πια τίποτα από τα νοσοκομεία και πως αυτά έχουν και πλεόνασμα. Εμείς λοιπόν καταγράψαμε μέσω της Διαύγειας 502 δωρεές προς τα νοσοκομεία: από σεντόνια και κουβέρτες, μέχρι απλά θερμόμετρα ακόμη και πετρέλαιο θέρμανσης!

Νοέμβριος 2016: Ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται στην ΕΡΤ (που αλλού άλλωστε, αφού συνεντεύξεις Τύπου δεν κάνει; Συνήθως, βγαίνει σε Αυγή, «στο Κόκκινο» και εσχάτως στο Documento) μαινόμενος εναντίον εκείνων, που καταγγέλλουν ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, άρχισε το γνωστό παραληρηματικό αφήγημα, ρίχνοντας την ευθύνη στα κανάλια που «βγάζουν πολύωρα ρεπορτάζ ότι λείπει ένα σεντόνι από κάποια νοσοκομεία, που δεν λείπει πια, ή μια σύριγγα, που δεν λείπει πια…».

Το σημερινό ρεπορτάζ μας λοιπόν και τα στοιχεία που δημοσιεύουμε δείχνουν ξεκάθαρα ότι, είτε ο κ. Πολάκης δεν ξέρει τι συμβαίνει στα νοσοκομεία γιατί κάποιοι υφιστάμενοί τον παραπληροφορούν, είτε γνωρίζει αλλά λέει ψέματα για να κρύψει τις ευθύνες του.

Η έρευνα

Συλλέξαμε λοιπόν από τη Διαύγεια όλες τις αποφάσεις, που έχουν λάβει τα Δ.Σ. των νοσοκομείων και έχουν δημοσιοποιήσει, προκειμένου να κάνουν αποδεκτές δωρεές ιδιωτών και φορέων για όλο το 2016. Συνολικά λοιπόν συγκεντρώσαμε 502 δωρεές, οι οποίες αφορούν 35 νοσοκομεία, δηλαδή, περίπου το ένα τρίτο όλης της χώρας.

Πριν δούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις δωρεών, οι οποίες δείχνουν τη δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει ορισμένα νοσοκομεία, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι στην έρευνα μας δεν έχουν καταγράψει «μεγάλες δωρεές» όπως π.χ. του ΟΠΑΠ ή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό η έρευνά μας να μην απεικονίζει πλήρως τη ζοφερή πραγματικότητα, που βιώσουν προσωπικό και ασθενείς στα νοσοκομεία, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες αρκετά νοσοκομεία να έχουν αποδεχτεί δωρεές τέτοιου είδους, χωρίς να έχουν δημοσιοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις στη Διαύγεια.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Σε αρκετά νοσοκομεία, γίνονται δωρεές σε είδη, όπως σεντόνια, παπλώματα και κουβέρτες. Μάλιστα, συχνά, οι δωρεές αυτές δεν γίνονται από φορείς ή ιδρύματα, αλλά από ιδιώτες. Γεγονός που σημαίνει ότι προφανώς πρόκειται για ασθενείς ή συγγενείς ασθενών, οι οποίοι έκαναν τη δωρεά, αφού πρώτα νοσηλεύτηκαν και βίωσαν την κατάντια του ΕΣΥ.

Σύριγγες και σεντόνια

Και μία που ο κ. Πολάκης είπε ότι δεν λείπουν σεντόνια και σύριγγες από τα νοσοκομεία, θα θέλαμε να τον προτρέψουμε να κάνει το εξής: Να ζητήσει από τον κ Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος εκλέγεται στο Ρέθυμνο, να του δώσει τα τηλέφωνα επικοινωνίας του προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Νοµού Ρεθύµνης κ. Μανώλη Τσακαλάκη. Και να το ρωτήσει γιατί ο σύλλογος έκανε δωρεάν στο εκεί νοσοκομείο 191 κουβέρτες, 149 σεντόνια, 199 µαξιλαροθήκες, 80 μαξιλάρια και 6.400 Σύριγγες 1ML, 3.600 Σύριγγες µε βελόνα 5 ML, 360 ταινίες αυτοκόλλητες, καθώς και 19 πατάκια τουαλέτας, 60 καλαθάκια απορριµµάτων και 9 πετσέτες µπάνιου. Αν, δε, το νοσοκομείο δεν τα χρειάζεται, να τα γυρίσουν πίσω.

Ενημερώνουμε επίσης τον κ. Πολάκη ότι και στο νοσοκομείο των Μολάων φαίνεται ότι κάποιοι ομογενείς από το σύλλογο “EPIDAYROU LIMIRAS ASSOCIATION, INC NEW YORK” «τρελάθηκαν» και πήγαν και δώρισαν 48.000 σύριγγες, 50.000 βελόνες, 10.000 φλεβοκαθετήρες και 10.000 συσκευές ορών.

Εκείνο, δε, που μας εξέπληξε είναι ότι στο νοσοκομείο Καλύμνου έγινε δωρεά 36 κιλά μακαρόνια, 18 γάλα εβαπορέ, 20 κιλά ρύζι καρολίνα και 48 λίτρα γάλα διαρκείας. Εικάζουμε ότι ο δωρητής προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση είτε γιατί διαπίστωσε ο ίδιος τέτοια έλλειψη, είτε το ίδιο το νοσοκομείο τον ενημέρωσε. Όπως και να ‘χει, η ουσία είναι από το εν λόγω νοσοκομείο λείπουν μακαρόνια και ρύζι! Πιθανολογούμε ότι τα τρόφιμα χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν οι ανάγκες μεταναστών και προσφύγων. Είναι όμως δυνατόν ένα νοσοκομείο να του λείπουν τρόφιμα;

Εντύπωση προκαλούν για διάφορους λόγους ακόμη οι εξής περιπτώσεις δωρεάς:
60 λίτρα χλωρίνη κλινέξ, 23 σεντόνια και 22 μαξιλαροθήκες στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

750 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στο νοσοκομείο Γουμένισσας από το υποκατάστημα Αξιούπολης της Τράπεζας Πειραιώς.

10 Tablet από την ΠΑΕ Άρης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης (;)

Επισκευή ενός οχήματος του νοσοκομείου Σερρών από τη γνωστή στην περιοχή εταιρεία αρτοσκευασμάτων ΓΑΤΙΔΗΣ.

Κλείνοντας, έχουμε να καταθέσουμε και μία πρόταση στον κ. Πολάκη. Εφόσον ως ριζοσπάστης αριστερός πιστεύει ότι το Κράτος πρέπει να διαχειρίζεται κεντρικά όλες τις λειτουργίες, να μην αφήνει τα νοσοκομεία να δέχονται δωρεές αυθαίρετα υλικά και είδη, ενώ δεν τα χρειάζονται και εκθέτουν εκείνον και την κυβέρνησή του. Προτείνουμε λοιπόν να αναλάβει εκείνος το θέμα. Όποιος φιλάνθρωπος πολίτης ή ευαισθητοποιημένη εταιρεία θέλει να κάνει δωρεά στο ΕΣΥ να επικοινωνεί πρώτα με το γραφείο του. Άμα πια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου