Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Στο ΣτΕ οι ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα-εστίαση στα νοσοκομεία



Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα κρίνει με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις προσωπικού στους τομείς καθαριότητας και εστίασης στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Onmed.gr

Όπως είναι γνωστό, το περασμένο έτος το ΣτΕ είχε μπλοκάρει τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα που πραγματοποιήθηκαν ή είχαν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016.

Όμως, μετά τις αποφάσεις αυτές του ΣτΕ, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο. Κατόπιν αυτού, μετά τη σχετική αίτηση εταιρείας δύο υποθέσεις εισήχθησαν στο Γ΄Τμήμα του ΣτΕ για να κριθούν με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης (νόμος 3900/2010) και υπό το νέο νομοθετικό καθεστώς του νόμου 4430/2016.

Αναλυτικότερα, προσβάλλεται η έγκριση έκδοσης προκήρυξης για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (24 μηνών), κατ' εφαρμογή του ν. 4430/2016 για τις ανάγκες εστίασης και σίτισης του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός».

Επίσης, προσβάλλεται η έγκριση σύναψης 35 ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες καθαριότητας των εσωτερικών χώρων και του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ θα αποφανθεί για το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα, εάν υπάρχει «συμφωνία προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των διατάξεων του άρθρου 63 του ν. 4430/2016 το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου