Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση καταβολής των δόσεων του ΕΦΚΑ ζητούν οι γιατροί

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ :
Υπόψη Προέδρου, κου Μπακαλέξη Αθ. 

ΚΟΙΝ/ΣΗ:
· Υπουργός Εργασίας, Αχτσιόγλου Έφη
· Υφυπουργός Εργασίας, Πετρόπουλος Αν.
· Π.Ι.Σ., κο Βλασταράκο
· Ιατρικοί Σύλλογοι

Αξιότιμε κ πρόεδρε

απομένουν λίγα 24ώρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης των ασφαλιστικών εισφορών. και σε μεγάλο αριθμό ιατρών μελών μας δεν έχει γίνει ακόμα η αποστολή των ειδοποιητηρίων, ενώ αρκετές είναι και οι περιπτώσεις μη σωστού υπολογισμού αυτών. 

Ως δείγμα προχειρότητας και βιασύνης θα μπορούσε να εκληφθεί η απουσία του 4% της πρόνοιας, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ψευδώς μειωμένες εισφορές.

Ως δείγμα αδικίας θα μπορούσε να εκληφθεί το γεγονός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ που δημιουργούν ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων έχει κόψει Α.Π.Υ. και φυσικά ΔΕΝ έχουν πληρωθεί. Θα καταβάλουν ωστόσο αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές για ένα εισόδημα που δεν έχουν λάβει.

Τέλος θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι με την πάροδο των ετών το εισόδημα των περισσοτέρων ιατρών μειώνεται. Είναι προφανές λοιπόν ότι το εισόδημα του 2015, και μεγαλύτερες του παρελθόντος έτους. Ως συνέπεια αυτού, θα καταβάλουμε πλασματικά αυξημένες εισφορές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε την παράταση καταβολής των δόσεων του ΕΦΚΑ τουλάχιστον έως την 1/7/2017 ως πράξη σύνεσης, λογικής και κατανόησης των προβλημάτων που βιώνει ο Έλληνας ιατρός.

1 σχόλιο:

  1. Γιατροί ! Αντί να απέχουν ΟΛΟΙ, τρέχουν και παρακαλούν για ......παράταση ! Βάρα τους Μπερσίμη , στα......αυτιά ! Θέλουν ......κι άλλο ! Γουστάρουν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή