Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς για την κάλυψη θέσεων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα




Κίνητρα για 32 ακόμη θέσεις ιατρών ειδικότητας παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα ανέρχεται σε 450 ευρώ (επιπλέον της μισθοδοσίας του Υπουργείου Υγείας) για όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνονται, ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 20 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση.

Προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα νησιά, στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγεγραμμένος στον κατάλογο ιατρός, ο οποίος κατέχει την αιτούμενη ειδικότητα (Παθολόγος ή γενικής Ιατρικής), πλέον δίνεται η δυνατότητα μετατροπής της ειδικότητας σε άλλη, για την οποία υπάρχει υποψήφιος στον πίνακα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται περιορισμός στην ειδικότητα των ιατρών που επιθυμούν να στελεχώσουν τις δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ότι η αποζημίωση θα χορηγηθεί σε όλες τις κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες, (Παθολογικές και Χειρουργικές) που θα εργαστούν ως επικουρικοί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Για την πλήρωση των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για Θέματα Υγείας, Νίκος Καραμαρίτης, έχει ήδη αποστείλει έγγραφο με την μορφή του επείγοντος, σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, για να ενημερώσουν τα μέλη τους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις υγειονομικές μονάδες των νησιών.

6 σχόλια:

  1. Βάλε και ένα πακέτο μακαρόνια Κυρ-Στέφανε,θα το κάψουμε σημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 450........ολοκληρα ευρω ? Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΤ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σημαίνει ο ......χρησμός ; Ποιοι είστε εσείς ;

      Διαγραφή
  4. Τυχερούληδες ! 450 ευρώ ! Ε, μάλλον τα 250 θα τα φάνε φόροι/εισφορές ! Ποιος σοβαρός άνθρωπος για ......2 κατοστάρικα θα πάει σε.......ξερονήσι ? Μιλάμε για .......κίνητρα , ε ? Να νοικιάσετε κανα γήπεδο για να .......χωρέσουν οι υποψήφιοι ! Και να φέρετε και την Αστυνομία μην αρχίσουν να......δέρνονται για τις θέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καρανικας ποσα παίρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή