Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΙΣΑ: Κοινό μέτωπο ενάντια στον ανθρωποκτόνο ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο συγκροτούν οι υγειονομικοί φορείς



Κοινό μέτωπο ενάντια στον ανθρωποκτόνο ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο συγκροτούν οι υγειονομικοί όπως αποφασίσθηκε στα πλαίσια της πανυγειονομικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τη συμμετοχή Επιστημονικών Ενώσεων και Φορέων, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο PRESIDENT.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών κλάδων εξέδωσαν ψήφισμα εναντίον του νόμου-ταφόπλακα για τους επαγγελματίες και αποφάσισαν να δώσουν ενωμένοι συλλογική μάχη για την απόσυρσή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το άθροισμα φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, για εισοδήματα που κυμαίνονται από 20.000 ευρώ έως και 70.000 ευρώ, ξεκινάει από το 60% και μπορεί να φτάσει μέχρι και 80% των φορολογητέων εισοδημάτων.

Προσθέτοντας σε αυτά τα ποσά το τέλος επιτηδεύματος, το κόστος χρήσης και την προμήθεια των P.O.S. για τις τραπεζικές συναλλαγές και άλλους έμμεσους φόρους γίνεται κατανοητό ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι να απομένει το 10% έως 15% του καθαρού εισοδήματος για να καλύψει τις καθημερινές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες ιατροί οι οποίοι μέχρι 31/12/2016 κατέβαλαν από 4.000 έως 5.000 ευρώ εισφορές το χρόνο τώρα καλούνται να πληρώσουν από 10.000 έως 15.000 ευρώ ετησίως.

Την συγκέντρωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ο οποίος μίλησε για τον επιστημονικό μεσαίωνα που επιβάλει η κυβέρνηση και την εκτέλεση του ιατρικού κόσμου από ένα πρόχειρο και ανεφάρμοστο νομοθέτημα για το οποίο μάλιστα εγείρονται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας των ρυθμίσεων που πρόκειται να αξιοποιηθούν στα ένδικα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κάλεσε τον υγειονομικό κλάδο σε συστράτευση ενάντια στο φοροεισπρακτικό νόμο που αποτελεί την ταφόπλακα του ιατρικού κλάδου και κατ’ επέκταση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας.

«Οδηγούμαστε στην πλήρη φτωχοποίηση και εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Στην ουσία ωφελούνται μόνο τα υψηλά εισοδήματα και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στους οποίους παραδίδεται η υγεία και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη», ανέφερε ο Γ. Πατούλης.

Ο κος Μιχάλης Βλασταράκος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι πρόκειται για έναν νόμο φοροεισπρακτικό εναντίον του οποίου ο ιατρικός κόσμος θα κινηθεί δυναμικά με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.

Ο κος Σωτήρης Ρηγάκης επίτιμος πρόεδρος του ΙΣΑ είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση βρήκε δρόμο στο ασφαλιστικό αδιέξοδο οδηγώντας ολόκληρη τη χώρα σε αδιέξοδο.

Ο κος Αθανάσιος Κατσίκης πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε το νόμο ως μνημείο παραβατικότητας και κάλεσε τον υγειονομικό κόσμο σε εγρήγορση προκειμένου να κινηθεί εναντίον του.

Ο κος Κώστας Κούβαρης πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ασφαλιστικό σύστημα απειλείται με κατάρρευση από το νέο νόμο.

Ο κος Γεώργιος Τσαγρής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών επεσήμανε ότι ο νόμος είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους ελευθεροεπαγγελματίες και τιμωρεί τον ειλικρινή φορολογούμενο.

Η κυρία Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου μίλησε για ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης και τόνισε ότι οι κτηνίατροι κλείνουν τα ιατρεία τους, οδηγούνται στην παρανομία και στην μαύρη εργασία ή φεύγουν σε άλλες χώρες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής.

Η κυρία Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά διευκρίνισε ότι σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο διοργανώνονται αυτή την περίοδο συνελεύσεις με στόχο να ενημερωθούν οι γιατροί για το τραγικό νόμο και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο κος Αθανάσιος Υφαντής πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής διευκρίνισε ότι είναι αδύνατη η επαγγελματική επιβίωση των οδοντιάτρων και τόνισε την ανάγκη για συλλογική δράση εναντίον του νόμου.

Η κυρία Μαρία Μενενάκου, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες του νόμου και τόνισε ότι στερείται ηθικών ερεισμάτων.

Ο κος Γιάννης Μαρμαράς, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών επεσήμανε ότι ο μέσος φυσικοθεραπευτής καλείται να πληρώσει διπλάσιες εισφορές από πέρσι και ένα μεγάλο ποσοστό θα αναγκαστεί να κλείσει τα εργαστήριά του.

Ο κος Νίκος Πλατανησιώτης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά χαρακτήρισε πολεμική τη στάση της κυβέρνησης και επεσήμανε ότι αντιμετωπίζουν τον ελευθεροεπαγγελματία ως εχθρό που πρέπει να εξαφανιστεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και άλλων Φορέων τα οποία τόνισαν την συσπείρωση όχι μόνο του υγειονομικού κλάδου αλλά και των επιστημόνων στο σύνολό τους ενάντια στο νόμο -ταφόπλακα των επιστημόνων.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών κλάδων εξέδωσαν Ψήφισμα κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου και μεταξύ άλλων αποφάσισαν τα εξής:
Την κατάθεση δήλωση επιφύλαξης για τις εισφορές προς τον Ε.Φ.Κ.Α. στα γραφεία του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα ( Ε.Φ.Κ.Α. )
Την προσφυγή όλων των φορέων στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Απεργιακές κινητοποιήσεις και αποχή από τα καθήκοντα
Συλλογική αντίδραση από κοινού με τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους.
Δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ελληνική κοινωνίας
Τέλος καλούν τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση για τον καταστροφικό αυτό νόμο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν οι ακόλουθοι:

Βλασταράκος Μ. Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου,Πλατανησιώτης Ν. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και το Μέλος του Δ.Σ. Συμεωνίδης Κ., Ψυχογιός Β. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Κατσίκης Α. Πρόεδρος Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Υφαντής Α. Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Καλογερόπουλος Σ. εκπρόσωπος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Μενενάκου Μ. Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Κούβαρης Κ. Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Μαρμαράς Γ. Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Τσαγρής Γ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών, Τραχήλη Α.Πρόεδρος Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Παγώνη Σ., Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Πατούλης Γ. Πρόεδρος Ι.Σ.Α., Βασιλείου Α., Γενικός Γραμματέας Ι.Σ.Α., Πατσουράκος Φ. Ταμίας Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Πρόεδρος ΠΟΣΚΕ και ΕΕΚΕ, Δατσέρης Ι. Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Πρόεδρος ΕΕΛΙΑ, Μαρίνος Γ. Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Προβατάς Σ.Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Καλιαμπάκος Σ. Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Πρόεδρος ΣΕΙΙΝΑΠ, Ρέντης Α. Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Καλλιάτσος Ι., Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Μυλωνάκη Δ. Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Γαλανόπουλος Ι. Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Α., Ρηγάκης Σ. επίτιμος Πρόεδρος Ι.Σ.Α.,Χατζηπαναγιώτου Θ., Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ, Πρόεδρος ΣΕΙΠ,Κραμποβίτης Σ. Πρόεδρος ΠΕΕΒΙ, Χρονόπουλος Α. Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρούργων Ελλάδος, Πλακιώτης Α.Γενικός Γραμματέας Ελευθεροεπαγγελματιών Στρατιωτικών Ιατρών Ρούσσος Ν. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής, Ανθόπουλος Τ. Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων, Μουζάκα Λ. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Κλωνιζάκης Μ. Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθήνας-Πειραιά,Αργυρού Κ. Γενική Γραμματέας Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, Σταμούλης Ν. Αντιπρόεδρος ΕΕΦΙΑΠ,Γεωργακόπουλος Θ. Πρόεδρος Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων, Φραγκούλης Ε. Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, Λεούσης Γ. εκπρόσωπος ΠΕΔΥ Πειραιά,Μιλτιάδους Π. Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών Απόδοσης Πολιτικής Δικαιοσύνης, Μαρκόπουλος Γ. Πρωτοβουλία Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Οδοντιάτρων

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου