Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Πλημμύρισαν την αγορά με φάρμακα αγνώστου προέλευσης






Πηγή: Ελληνική Αστυνομία
Φαρμακαποθήκες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας με χιλιάδες συσκευασίες φαρμάκων χωρίς παραστατικά και τις απαραίτητες ταινίες γνησιότητας (κουπόνια) εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία συνελήφθησαν πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση ψεύτικων φαρμάκων και μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από δυο χιλιάδες διακόσιες συσκευασίες φαρμάκων και περίπου 630 χιλιάδες ευρώ.

Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας έγινε σε συνεργασία με εκπροσώπους του ΕΟΦ και η επιχείρηση της Αστυνομίας έφερε στο φως το παράνομο κύκλωμα.

Σε κάποιες από τις συσκευασίες δεν υπήρχε καν η προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας ενώ σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουν οι επίσημες αρχές σε αρκετά από αυτά τα φάρμακα περιέχονται φαρμακευτικές ουσίες που υπάγονται στο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς στις αποθήκες βρέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων, επιταγές, σφραγίδες και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου