Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ


Την Παρασκευή 17/02/18, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, κατόπιν αιτήματος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κύριο Μπερσίμη.


Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς:

Τέθηκε το θέμα των δυσβάσταχτων εισφορών ΕΦΚΑ λόγω της στάσης πληρωμών του Οργανισμού και ζητήθηκε επίσπευση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών των τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς.

Το αναφερόμενο χρονοδιάγραμμα δράσεων, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχει ως εξής:
  • Πληρωμή των επισκέψεων και πράξεων μηνός Σεπτεμβρίου του 2016, η οποία είναι σε εξέλιξη, εντός των επομένων ημερών.
  • Οριστικοποίηση του 10% των επισκέψεων ΕΟΠΥΥ του 2012, έως το τέλος του μήνα. Τα έτη 2013, 2014 και 2015 θα ακολουθήσουν.
  • Εντός των ημερών θα δοθεί εντολή για οριστικοποίηση του επισκέψεων και πράξεων, μηνός Οκτωβρίου του 2016.
Θα ακολουθήσει η οριστικοποίηση του ΟΠΑΔ για το 10% των μηνών που υπολείπονται καθώς και του Δεκεμβρίου του 2011.

Τα σημειώματα clawback αναμένεται να εκδοθούν εντός του Μαρτίου και να καταλογιστεί η παρακράτηση δύο μηνών του 2016 υπέρ συμψηφισμού με το clawback.

Για τις υπόλοιπες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων, προγραμματίζονται προς το παρόν, κοινές συσκέψεις με ΕΟΠΥΥ, προς διευθέτηση της διαδικασίας εξόφλησης.

Οι ρυθμοί εκκαθάρισης, σύμφωνα με τον κο Μπερσίμη, είναι σχετικά αργοί, λόγω του ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτουν, έχουν επιφορτιστεί με την οριστικοποίηση λογαριασμών τρεχουσών, ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και δαπανών υγειονομικού υλικού ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, λόγω ΕΦΚΑ.

Ενημερωθήκαμε ότι οι νέες συμβάσεις θα είναι δύο ειδών ( για οικογενειακούς και ειδικούς ιατρούς) και θα προκύψουν κατόπιν προκήρυξης, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες της περιοχής και με εισαγωγή νέων ιατρών στο σύστημα των συμβεβλημένων. Αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για το νέο σχέδιο της ΠΦΥ.

Όσον αφορά θέματα γραφειοκρατίας, κανόνων συνταγογράφησης και πλαίσιο ραντεβού, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι ο Οργανισμός εργάζεται προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των τεχνολογικών εργαλείων, προς διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων.

Τονίστηκε εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ότι οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές με υπολογισμό επί ανείσπρακτων ποσών (σχετική εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επιδόθηκε στις 13/02/2017), εξανεμίζει τον βιοποριστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος και της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ, η οποία καθίσταται εξαιρετικά ζημιογόνα.

Επισημάνθηκε ο έντονος προβληματισμός μας για την οικονομική αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας των 8.000 ατομικών συμβεβλημένων ιατρείων και εργαστηρίων, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου    Χρήστος Παπασιδέρης

13 σχόλια:

  1. Φανταζομαι οτι ο Μπαταχτσιμης......δακρυσε ακουγοντας για τα προβληματα των γιατρων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Φλεβαρη παιρνουμε Σεπτεμβρη, τον Μαρτη .... ...Οκτωβρη ! Τον Γεναρη ? Ναι καλα καταλαβατε, τον.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι λέτε μωρέ; δηλαδή η επιστροφή του 10% ξαφνικά έγινε μόνο για το 2012; τα άλλα έτη πάνε; ωραία ένωση είστε. Πότε τα συμφωνήσατε αυτά να τα λέτε και με ποιον τα συμφωνήσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον Μπερσίμη (προς Θεού ο άνθρωπος είναι άκρως επικίνδυνος για τον ΕΟΠΥΥ), νομίζω πως είπε πως τον Φεβρουάριο θα πληρώσει το 10% του 2012 και στη συνέχεια (δηλ. τον Μάρτιο) τα υπόλοιπα έτη...Άλλωστε οι φορολογικές ενημερότητες ισχύουν μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε εκ του νόμου πρέπει να μας έχει εξοφλήσει...

      Διαγραφή
  4. Για να δούμε, κ Μαστοράκου, γιατί από λόγια χορτάσαμε..Και κυρίως από τον Μπερσίμη που έχει αποδειχτεί εντελώς αναξιόπιστος σε όλα τα επίπεδα..όσον αφορά τις νέες συμβάσεις πιστεύω πως θα δεν εφαρμοστούν σύντομα ή θα εξελιχτούν σε φιάσκο, ανάλογα με αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Μπερσίμης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι, λογικά όσοι είναι να πάρουμε κάτω από 1500 το 2012 δεν χρειαζόμαστε καμία ενημερότητα, έτσι δεν είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τα ληξιπροθεσμα του ΟΠΑΔ κουβεντα.Διαγραφηκανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως συνάδελφοι, ο Μπερσίμης πούλησε φούμαρα στην ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καθώς οι περισσότεροι γιατροί είναι ακόμα απλήρωτοι για τον Σεπτεμβριο...Άλλωστε κλασσικός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ο Μπερσίμης, είναι εθισμένος στο ψέμα και στην κοροιδία...κ Μαστοράκου, σς του πει κάποιος, ΠΩΣ το να ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ είναι μεγάλη ξεφτίλα -για τον ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραμύθια της Χαλιμάς του Μπερσίμη...Εγώ δεν ξέρω κανένα γιατρό της Πάτρας να έχει πληρωθεί τον Σεπτέμβριο...Για τέτοια αξιοπιστία Μπερσίμη μιλάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2012-2015 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ,ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2013 ...ΔΕΝ ΕΧΩ CB ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά που λέι ο κομματικός εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΟΠΥΥ, τα ακούω βερεσέ...Ούτως ή άλλως είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και δεν του κοστίζει τίποτα να πει και πάλι ψέματα...Εγώ ξέρω πως 22 Φεβρουαρίου 2017 είμαι απλήρωτος από τον Αύγουστο του 2016(!!!!!), ο Σεπτέμβριος ενώ έχει εκκαθαριστεί εδώ και 2.5 εβδομάδες αγνοείται και πως οι Φαρμακοποιοί πληρώνονται για τον Δεκέμβριο του 2016...Μπερσίμη, άντε σπίτι σου παιδάκι μου, "δεν μπορείς να χωρίσεις ούτε δυο γαιδουριών άχυρα"...Άντε ξεφορτώσου μας μπας και γλυτώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα καλά σοβαροί επιστήμονες, μορφωμένοι γιατροί, κάθεστε και συναντιέστε με τον Μπιρσίμη, που στις 3 κουβέντες του λέει 4 ψέματα...Σιγά μην σας πληρώσει η καρικατούρα του Παππά...Ούτε καλημέρα δεν θα έπρεπε να καταδεχτείτε να του πείτε, όχι να συζητάτε μαζί του για να σας κοροιδεύει κατάμουτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το χαρακτηριστικό των έντιμων ανθρώπων είναι αυτό που λέει ο λαός "η μπέσα"..Δυστυχώς για τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπάρχει μεγάλη διάσταση λόγων και έργων..Πληρωμές που ανακοινώνονται και ΔΕΝ γίνονται, μήνες "που εξοφλούνται" αλλά ΔΕΝ πλήρώνονται, ληξιπρόθεσμα που φοορολογούνται αλλά χάνονται στον δρόμο.Παράλληλα υπάρχει και μια εξαιρετικά προσβλητική συμπεριφορά της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των συμβεβλημένων γιατρών και μια αδιαφορία για τα προβλήματά τους από την "στάση πληρωμών" του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς...Σύντομα, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Μπιρσίμης και η κομπανία του θα είναι παρελθόν, αλλά δυστυχώς τα πεπραγμένα του θα μείνουν με ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην ιστορία του ΕΟΠΥΥ..Και φυσικά "μπέσα μηδέν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή