Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς! Όλες οι λεπτομέρειες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ρύθμιση του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις των πανεπιστημιακών γιατρών.

Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr που ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να προωθήσει ρύθμιση ώστε και οι πανεπιστημιακοί γιατροί να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr:

«Τέλος το «δίπορτο» για πανεπιστημιακούς γιατρούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Τι εξετάζεται».

Ήδη στο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των νοσοκομείων προβλέπεται σχετική τροποποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος.

Μάλιστα εδώ και καιρό το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) είχε ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους, καθώς με βάση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι παράνομη.
Η επίμαχη ρύθμιση

Συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με ειδική ρύθμιση που επιχειρεί να προωθήσει μέσα από το Σχέδιο Νόμου συναρμοδιότητας και του Υπουργείου Παιδείας, για το νέο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, κόβει τη…δίπορτη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών.

Στην τελευταία παράγραφο του σχεδίου νόμου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Διάταξη για τις εργασιακές σχέσεις (πιθανότατα αποκλειστικής αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας: «η εργασιακή σχέση των μελών ΔΕΠ είναι αυτή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και διέπεται από τις σχετικές διατάξεις του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων.

Η διάταξη αυτή έχει ισχύ για όλα τα μέλη ΔΕΠ που διορίζονται για πρώτη φορά σε πανεπιστημιακό ίδρυμα ή ΑΤΕΙ μετά την δημοσίευση του παρόντος».
(Εναλλακτική διατύπωση: «η διάταξη τίθεται σε ισχύ για τα υπηρετούντα και νεοδιοριζόμενα μέλη ΔΕΠ από 1/1/2018»).

Ήδη οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει από τους πανεπιστημιακούς κύκλους αλλά από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που χρόνια τώρα υποστηρίζουν πως και οι καθηγητές ιατρικής θα έπρεπε να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Άγνωστο παραμένει αν θα περάσει η σχετική ρύθμιση, καθώς στο παρελθόν όσοι επιχείρησαν να αλλάξουν τα δεδομένα και τις εργασιακές σχέσεις των πανεπιστημιακών γιατρών βρέθηκαν ακόμη και εκτός κυβερνητικού σχήματος. Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του πρώην υπουργού Υγείας επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, Αλέκου Παπαδόπουλου.

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα Ελληναρά συνάδελφε....Αντί να κοιτάξουμε ενωμένοι πως θα αντισταθούμε στην λαίλαπα που απειλεί και τον ιατρικό κλάδο, να καεί το χωράφι του διπλανού..Ντροπή και αίσχος

      Διαγραφή
  2. γελανε και τα test τροπονινης!!!χαχαχαχαχα...μπουρδελο κρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ....Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.....ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΝΟΣ ΛΑΟΣ....ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κόσμος πλέον έχει αγανακτήσει από τα σάπια , απο τα σκάνδαλα με τις φαρμακευτικές, απο τις μελέτες για τις φαρμακευτικές ,απο τα διάφορα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα ,από τα προνόμια,από τα συμφέροντα ,απο την υποκρισία των εμπλεκομένων πανεπιστημιακών ιατρών, που ΠΟΤΕ δεν ήξεραν να κάνουν έστω μιά πρόταση για βελτίωση του συστήματος υγείας,του τρόπου εκπαίδευσης των νέων ιατρών ,του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων, του τρόπου παροχής φαρμάκων και εξετάσεων στους ασθενείς αλλά ,ήξεραν μόνο, να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους για να θωρακίσουν τα ωφέλη που είχαν για την δική τους πλεονεξία. Αρα είναι ανυπόληπτοι και τις τωρινές διαμαρτυρίες τους θα πρέπει να μην τις υπολογίσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ να καταργηθούν τα προνόμια όλων!!! αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βάλουνε εξετάσεις για ανανέωση της ειδικότητας ή την απόκτηση προνομίων!! να δούμε που θα εξαφανιστούνε και πόσοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή