Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΕΟΠΥΥ: Που θα κατανείμει τα έσοδά του! Τα «τυράκια» του Οργανισμού

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να μην αποπληρώνει τους γιατρούς και τους υπόλοιπους παρόχους, έχει ωστόσο έσοδα τα οποία θα τα διαθέσει σαν… «τυράκια» στους εργαζόμενους αλλά και σε διάφορους άλλους σκοπούς.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα του νέου μνημονίου, σε ετήσια βάση:

-κατ’ ανώτατο όριο τέσσερα εκατ. ευρώ (4.000.000 ευρώ) θα διανέμονται στο προσωπικό του Οργανισμού, ανάλογα με τη θέση, το βαθμό του, καθώς και το βαθμό συμμετοχής του τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού των νέων μεθοδολογιών ελέγχου όσο και κατά το στάδιο διενέργειας των ελέγχων.

Το «χρυσό» μπόνους που θα μοιράζει ο ΕΟΠΥΥ, είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο στους γιατρούς όσο και στους φαρμακοποιούς.

Μάλιστα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε δηλώσει επισήμως πως θα μπλοκάρει το μπόνους, δεδομένου ότι ο Σύλλογος εκπροσωπείται και στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Μπλοκάρουν το «χρυσό» μπόνους 4 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του ΠΙΣ! Τι αποφάσισαν»

Ωστόσο στην πράξη δεν έγινε τίποτε. Έτσι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται και στο πολυνομοσχέδιο, τη στιγμή μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστά …σε όποιον μιλά ελληνικά.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ότι «κατ’ ανώτατο όριο δύο εκατ. ευρώ (2.000.000 ευρώ) θα αξιοποιούνται για την προαγωγή προγραμμάτων ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αναφορικά με τους σκοπούς και τους στόχους του σε δεδομένη χρονική περίοδο».

Ακόμη άλλα τέσσερα εκατ. ευρώ (4.000.000 ευρώ) θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των υποδομών του Οργανισμού τόσο σε νέες τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, καθώς και με την ανάπτυξη συστημάτων δημιουργίας νέων πηγών εσόδων, όσο και σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα από τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ κατ ανώτατο όριο 40% θα καλύπτει τις υποχρεώσεις του Οργανισμού προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών ενώ σε ποσοστό 10% θα καλύπτονται άλλες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.

5 σχόλια:

  1. τα ληξιπροθεσμα των μικρων ταμειων γινανε μπονους.κυριοι των ιατρικων συλλογων ακουτε????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...ΑΝΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ...ΧΑΖΟΓΕΛΑΝΕ.ΟΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ????ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ...ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΛΑΔΟ.ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας σκεφτούμε αν συνιστά αλητεία :
    1. Να εργάζονται νυχθημερόν 1300 άνθρωποι προκειμένου να αποζημιωθουν οι παροχοι και οι ασφ/νοι του ΕΟΠΥΥ στους μικρότερους δυνατούς χρόνους,
    2.Να απαντούν σε ολα τα mail που δέχονται κατά εκατοντάδες,
    3.Να διεκπεραιωνουν το ανατεθεν έργο με πληροφοριακα συστήματα που θα έπρεπε ήδη να έχουν αναβαθμιστει.

    Δεν θα κατανοήσω ποτέ γιατί σ αυτή τη χωρα, βλέπουμε πάντα το νόμισμα από τη μία πλευρά, και πόσο σημαντική διαφορά θα σηματοδοτήσει ή επένδυση σε τεχνολογία κι ανθρώπινους πόρους 6.000.000€ σε σχέση με τα 6 δισεκατομμυρια δαπανών περίθαλψης που καλείται να μοιράσει κάθε χρόνο ο ΕΟΠΥΥ, για να εκκαθαρισει δαπάνες στο 100%. Μιλάμε για το 1/1000, που θα βελτιώσει και θα επιταχύνει τη διαδικασία,και θα ξεπληρώσει μέρος του πλήθους των απλήρωτων εργατοωρων σε εργαζόμενους των 1000€ το μήνα με απασχόληση τουλάχιστον 50ωρων την εβδομάδα. Κάποτε κι 55 και 60.

    Δεν είμαι ούτε ο Πρόεδρος, ούτε ο Αντιπρόεδρος,ουτε στέλεχος στον ΕΟΠΥΥ. Ουτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οπαδός κάποιου κόμματος.
    Απλώς, δείτε το κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσπαθω να το δω αλλιως αλλα δεν μπορώ.οταν ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ο ΕΟΠΥΥ μου κόβει 4 μήνες claw back το χρόνο μου χρωστάει λεφτά απο το 2012 πληρώνω rebate ΕΦΚΑ 26.95% και είμαι απλήρωτος ποσους μήνες.λυπάμαι αλλά τα χρέη μου φράζουν τα μάτια και δεν βλέπω περα απο το 1 μέτρο

      Διαγραφή