Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ερώτηση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα επιδόματα μετακίνησης των νεφροπαθών



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσαν πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην καταβολή των επιδομάτων μετακίνησης των νεφροπαθών.

Onmed.gr

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

«Είναι γνωστό πως οι νεφροπαθείς παίρνουν ανά μήνα, τυπικά, αποζημίωση οδοιπορικών μετακίνησης από τον τόπο διαμονής τους στη μονάδα που κάνουν αιμοκάθαρση. Αυτό το ποσό δεν το έχουν λάβει οι νεφροπαθείς, ασφαλισμένοι του ΙΚΑ εδώ και αρκετούς μήνες. Αιτία του γεγονότος αυτού είναι ότι από 1ης Ιανουαρίου 2017 έγινε ενσωμάτωση 150 υποκαταστημάτων ΙΚΑ σε περίπου 50 υποκαταστήματα του ΕΟΠΠΥ, ή αλλιώς 110 υποκαταστήματα ΙΚΑ σε 7 μόλις υποκαταστήματα ΕΟΠΠΥ, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. Τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΠΥ είναι υποστελεχωμένα αφ’ ενός και αφ’ ετέρου μη μηχανογραφημένα.

Νεφροπαθής σε παράσταση διαμαρτυρίας και σχετική ερώτησή του προς τους υπαλλήλους του ΕΟΠΠΥ στην Αγ. Παρασκευή για το πότε θα πληρωθούν τα οδοιπορικά έλαβε την απάντηση: “Όταν γίνει μηχανογράφηση και οπωσδήποτε μετά τον Ιούνιο, γιατί δεν έχουμε τους απαραίτητους υπαλλήλους”.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1. Έχει ενημερωθεί το υπουργείο για την καθυστέρηση στην καταβολή των οδοιπορικών των νεφροπαθών, που συνιστά πλέον κανόνα και όχι εξαίρεση στη διαδικασία καταβολής αυτών;

2. Σε ποιες ενέργειες προβήκατε προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να αποφύγουν την καθυστέρηση στις καταβολές αυτών των οδοιπορικών και πότε θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στις καταβολές με την ενίσχυση προσωπικού και την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου