Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δείτε ποια είναι τα πιο «γεμάτα» και τα πιο «άδεια» νοσοκομεία της Αττικής!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε ένα σύμπλεγμα 23 Νοσοκομείων που βρίσκονται στην Αττική, υπάρχουν κάποια που είναι πιο γεμάτα από ασθενείς, αλλά και άλλα που δεν έχουν απόλυτη πληρότητα και διαθέτουν άδεια κρεβάτια.

Έναν λεπτομερή απολογισμό των τελευταίων 2 χρόνων για το τι έγινε στα νοσοκομεία της Αττικής που ανήκουν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, κάνει ο τέως Διοικητής της Περιφέρειας Άγγελος Παπαδόπουλος.

Ο κ.Παπαδόπουλος παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς στο χώρο της υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Παραίτηση βόμβα του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας! Όλο το παρασκήνιο»

Πάντως σε ειδική παρουσίαση όλων των δεδομένων για τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας δηλαδή της Αττικής, προκύπτει ότι υπάρχουν και νοσοκομεία που έχουν άδεια κρεβάτια παρότι σε κάποια άλλα τοποθετούνται και ράντζα.

Η αντίφαση αυτή φαίνεται πως αποδεικνύει και τις στρεβλώσεις του δημοσίου συστήματος υγείας.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία καταγραφής, τα νοσοκομεία της Αττικής παρουσίασαν από το 2015 έως το 2016 μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές της τάξης του 2,7%.

Ωστόσο φαίνεται ότι περισσότεροι είναι εκείνοι που προτίμησαν το ΕΣΥ για εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς στο ίδιο διάστημα, καθώς καταγράφεται αύξηση επισκέψεων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία όπου γίνονται τα προγραμματισμένα ραντεβού κατά 4,58%.
Τα πιο γεμάτα νοσοκομεία

Τα πρωτεία πάντως για το νοσοκομείο που καλύπτει όλα του τα κρεβάτια και μάλιστα πάνω από τις δυνατότητες του είναι το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2016 παρουσίασε ποσοστό κάλυψης κλινών της τάξης του 106,44%, σε αντίθεση με το 2015 που η κάλυψη ήταν 98,3%.

Κι όμως δεν ακολουθεί στη 2η θέση ο Ευαγγελισμός αφού για το 2016 είχε ποσοστό κάλυψης κλινών 91,3%. Δεύτερο πιο γεμάτο νοσοκομείο είναι το «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία με ποσοστό 93,39% σε σχέση με το 91,26% που είχε το 2015.

Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται το αντικαρκινικό «Άγιος Σάββας» με 88%, το «Αλεξάνδρα» με 87% αλλά και το Λαϊκό με 86,5%.
Τα πιο «άδεια» νοσοκομεία

Κι όμως μπορεί σε κάποια νοσοκομεία οι ασθενείς να μη χωρούν και να τοποθετούνται ράντζα, σε κάποια άλλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άδειες κλίνες.

Σύμφωνα με την καταγραφή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας από τα πιο άδεια νοσοκομεία είναι το Παίδων Πεντέλης με ποσοστό κάλυψης κλινών 35% και το Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου με 37,5%.

Μικρή πληρότητα σε κάλυψη κλινών παρουσιάζει και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλ.Κυριακού με ποσοστό 42% αλλά και η Παμμακάριστος με 47% (σ.σ.: υπάρχει βέβαια μεταφορά κλινικών σε διασυνδεόμενο νοσοκομείο), το Αμαλία Φλέμινγκ με 53%, το Ανδρέας Συγγρός με 54% και μεταξύ άλλων το ΕΛΠΙΣ με 58%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου