Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Τι απαντά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην τέως επικεφαλής ελέγχου του Οργανισμού!

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες της τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) δίνει μέσω του HealthReport.gr ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα η τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργία Γεωργιάδου είχε καταγγείλει με επιστολή της που αποκάλυψε το HealthReport.gr, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέκρυψε παράνομες ενέργειες υγειονομικών φορέων για πολιτικούς λόγους. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε καταγγείλει η κ.Γεωργιάδου: «Η τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ κατά Πολάκη και Γεροβασίλη: «Καλύψατε παράνομες ενέργειες γιατρών»! Επιστολή φωτιά».

Στην επιστολή της αυτή είχε αναφερθεί εκτενώς και στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Δείτε τι της απαντά ο ίδιος μέσω του HealthReport.gr:

«Δημοσιεύσατε στον ιστότοπο σας μακροσκελή επιστολή της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας ΥΠΕΔΥΦΚΑ κ. Γ. Γεωργιάδου με αναφορές στο πρόσωπό μου, ως αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ και στις οποίες επιθυμώ να απαντήσω, ασφαλώς με όχι τόσο μακροσκελές κείμενο.

1. Οι αναφορές της πρώην γενικής Επιθεωρήτριας σε βάρος μου, για τον ιατρό Μονάδας Υγείας της 1ης ΥΠΕ που ήταν με διάθεση στην Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ και στο γραφείο προέδρου, με ανάθεση ελεγκτικού έργου από το 2014 (!) είναι (επιεικώς) ατυχείς, αφού εγώ ως αντιπρόεδρος, δεν έχω πειθαρχικές αρμοδιότητες επ’αυτού διότι ανήκει σε άλλη οργανική μονάδα κάτι που η κ. Γεωργιάδου γνωρίζει.

Όταν ο πρόεδρος ΕΟΠΥΥ μου διαβίβασε, τον Ιούλιο 2016, το πόρισμα ελέγχου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ που είχε συνταχθεί από τονΜάϊο του 2016, σε βάρος του εν λόγω ιατρού, ως αντιπρόεδρος ενήργησα άμεσα και στο πλαίσιο του νόμου και των δικών μου συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων και το υλικό που συνέλεξα διαβίβασα στον κ. πρόεδρο ΕΟΠΥΥ και στην 1η ΥΠΕ για δικές της ενέργειες. Εξ όσων έμαθα πρόσφατα, η 1η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί για την διακοπή της διάθεσης του εν λόγω ιατρού στο γραφείο του κ. Προέδρου.

Από που προκύπτουν επομένως, κατά την κ. Γεωργιάδου δικές μου παραλείψεις; Αλλά και με ποιά ιδιότητα ή θεσμική αρμοδιότητα σήμερα, η κ. Γεωργιάδου με εγκαλεί κατά συκοφαντικό τρόπο; Αντιλαμβάνομαι την πικρία της για την απόφαση του Υπουργού Υγείας να την παύσει από την θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας ΥΠΕΔΥΦΚΑ, αλλά νομίζω ότι κάνει υπερβατικούς και αυθαίρετους συλλογισμούς που αγγίζουν τα όρια της συνειδητής συκοφάντησης δια του τύπου, για την οποια επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

2. Σε ότι αφορά την υπόθεση του φαρμακοποιού επαρχιακής πόλης που η ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατήγγειλε την σύμβαση για σημαντικές »καταχρηστικές χρεώσεις παραβατικότητες…» έχω να πώ ότι η κ. Γεωργιάδου απέκρυβε επιμελώς το πόρισμά της από τον αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ και επομένως, οι εκ των υστέρων αιτιάσεις της προς τον αντιπρόεδρο »επειδή δεν διέταξε ΕΔΕ για διερεύνηση αν εμπλέκεται στην υπόθεση η σύζυγος του Φαρμακοποιού η οποία είναι φαρμακοποιός υπάλληλος ΕΟΠΥΥ…» είναι ατυχείς και εκ του πονηρού διότι ο αντιπρόεδρος δεν γνώριζε ότι υπάρχει τέτοιο πόρισμα!

Κι ερωτώ ευθέως: Γιατί η κ. Γεωργιάδου έκρυβε το σχετικό πόρισμα από εμένα και σήμερα επικαλείται »καταγγελία της διευθύντριας της αρμόδιας ΠΕΔΙ προς τον αντιπρόεδρο…» για ενδεχόμενη εμπλοκή της υπαλλήλου του ΕΟΠΥΥ, αφού δεν γνωρίζει τι ενέργειες έχει κάνει ο αντιπρόεδρος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του;

Διότι, αν γνωρίζει τι ενέργειες έχω κάνει ως αντιπρόεδρος, τότε όσα αναφέρει στην επιστολή της, είναι κι αυτά συκοφαντικά και μάλιστα κατά συνειδητό τρόπο. Να πω επίσης πως ούτε και η εν λογω διευθυντρια της Περιφεριακής Διεύθυνσης μου είχε γνωστοποιήσει το σχετικό πόρισμα το οποίο προφανώς γνώριζε από την κ. Γεωργιάδου, αφού κατέθεσε και στην δίκη που διεξήχθη σε βάρος του εν λόγω φαρμακοποιού…

Κατ’αρχάς πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει η κ. Γεωργιάδου ότι δεν είμαστε ίδιοι και πώς ως αντιπρόεδρος ασκώ τα καθηκόντά μου με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου έχει αναθέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Επιπλέον από την βραχύχρονη συνύπαρξή μας στον ΕΟΠΥΥ και στο πλαίσιο πάντα των υπηρεσιακών μας καθηκόντων, έχει διαπιστώσει ότι την αντιμετώπισα υπηρεσιακά και με την θεσμική σοβαρότητα που αρμόζει στην θέση που κατείχε.

3. Η σχετική αναφορά της στον γιατρό από την Πάτρα που έχει μετακινηθεί στον ΕΟΠΥΥ με απόφαση Υπουργού, ως υπηρεσιακός συνεργάτης του αντιπροέδρου, όντας ιατρός, ελεγκτής στο πρώην ΤΥΔΚΥ, είναι και ατυχής και αήθης, ως προς την έκφρασή της ότι αυτός ο γιατρός »σουλατσάρει στους διαδρόμους του ΕΟΠΥΥ κατά γενική ομολογία» και φυσικά αναδεικνύει την πραγματική κατάσταση εμπάθειας που την διακατέχει, επιβεβαιώνοντας έτσι την αρχαία ρήση: Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη.

Λυπάμαι ειλικρινά που η πικρία της, για την απώλεια της συγκεκριμένης θέσης προκαλεί »τρικυμία εν κρανίω» και την οδήγησε στο να συντάξει και δημοσιοποιήσει επιστολή με τόσες ανακρίβειες σε βάρος μου.

Την δικαιολογώ όμως επειδή έχω αντιληφθεί πως κι αυτή αποτελεί μέρος του »συστήματος» που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (που την ξαναδιόρισαν στην ίδια θέση 31/12/14!) είχαν διαμορφώσει στην Δημόσια Διοίκηση και ειδικά στον ΕΟΠΥΥ.

Κι αυτό το »σύστημα» δεν εννοεί να αντιληφθεί πως η Κυβέρνηση άλλαξε. Κι όπως οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ την είχαν επιλέξει στην συγκεκριμένη θέση, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε άλλο πρόσωπο για την θέση του Γενικού Επιθεωρητή ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Εκτός κι αν η ίδια θεωρεί πως είχε ενοικιάσει αυτή την θέση…»

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

4 σχόλια:

  1. Ανούσιοι σκυλοκαυγάδες...Εντελώς, μα εντελώς, αδιάφοροι για την μεγάλη πλειοψηφία της Κοινωνίας που έχει βγάλει πλέον τα συμπεράσματά της για την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ...όσο για τους γιατρούς βιώνουν καθημερινά την ανεπάρκεια-την ανικανότητα και την εμπάθεια των διάφορων Μπερσίμηδων και Γεωργακοπουλαίων προς τον κλάδο τους...ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...Σιχαμάρα για όλους του υπεύθυνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ Μαστοράκου,
    είμαστε απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες..Ούτε καν τον Δεκέμβριο του 2016 δεν έχουν εκκαθαρίσει τα τζιμάνια του ΕΟΠΥΥ...Αλήθεια που θα πάει αυτή η κατάσταση??...Τι θέση παίρνουν οι Ιατρικοί σύλλογοι?...Ο Γεωργακόπουλος που νομίζει πως τα βρίσκουμε τα χρήματα??.. Πως τα τυπώνουμε ή πως τα κλέβουμε?..Αντίθετα με τα διάφορα κομματόσκυλα, εμείς δεν βρίσκουμε στους λογαριασμούς μας κάθε 1η και 15η χρήματα...Ξενίζει η σιωπή σας όλο το Ιατρικό σώμα...Και καλα από τον ΠΙΣ του Βλασταράκου, ΔΕΝ περιμένουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...Αλλά η δική σας σιωπή αποτελεί έκπληξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ MEDISPIN...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΜΠΕΡΣΙΜΟΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΑΙΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ...ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως είναι εκπληκτικό...Κάθε φορά που μιλάει ο Γεωργακόπουλος λέμε δεν υπάρχει "χειρότερη βλακεία για να ακούσουμε" και κάθε φορά μας βγάζει ψεύτες...Ταλεντάρα μου εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή