Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρνούνται φάρμακα σε καρκινοπαθείς μέσω ΙΦΕΤ και ΕΟΠΥΥ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Σοκ περίμενε καρκινοπαθείς που πήγαν να πάρουν τα φάρμακά τους μέσω ΕΟΠΥΥ καθώς είναι μεν εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ μέσω του καθεστώτος πρώιμης πρόσβασης, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα στην θετική λίστα. Όχι μόνο δεν τους τα έδωσαν, αλλά ενημερώθηκαν και ότι δεν ξέρουν πότε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά!

Υπερεπείγουσα επιστολή προς το υπουργείο Υγείας απέστειλε χθες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας οδηγίες για νέα καινοτόμα φάρμακα που απευθύνονται σε σοβαρά πάσχοντες που τα έχουν ανάγκη για να διατηρηθούν στην ζωή...

Με αυτήν, ζητεί να δοθούν οδηγίες καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο περί 9-6-3, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν μπορούν να χορηγηθούν στους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.

Είναι η πρώτη φορά μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που σοβαρά πάσχοντες, και δη καρκινοπαθείς, δεν μπορούν να λάβουν μέσω των έκτακτων "καναλιών" του ΙΦΕΤ και του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα που έχουν ανάγκη μέχρι να έρθουν κανονικά στην χώρα. Είναι δηλαδή ο πάτος του βαρελιού!

Όπως μας σχολίασε παράγοντας του χώρου επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας, "από χθες προέκυψε πρόβλημα με καρκινοπαθείς που πήγαν να πάρουν από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους -τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν εγκριθεί από επιτροπή και τα χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ ανά μήνα με τις σχετικές συνταγές. Αλλά και καινούργια περιστατικά καρκινοπαθών έχουν έγκριση λήψης του φαρμάκου που χρειάζονται και δεν εκτελείται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου