Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Απλήρωτοι επί 4 μήνες παραπάνω από 3000 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν την Τρίτη εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι των Σωματείων από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αγία Σοφία», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Αν. Συγγρός», «Οφθαλμιατρείο». Απαίτησαν να καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα δημόσια νοσοκομεία και προσλήφθηκαν σταδιακά από το Φλεβάρη. Για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.

Οι 3.150 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μέχρι και τέσσερις μήνες και χωρίς να τους έχει καταβληθεί το σύνολο των νυχτερινών και των Κυριακών - αργιών.

Στη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, μετέφεραν επίσης το αίτημα να γίνεται η πληρωμή κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας. Να μην απολυθεί κανείς, αλλά να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκαν μόνο για το ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής του μισθού, δήλωσαν αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας, έκαναν λόγο για καταγραφή των προβλημάτων και παραπομπή στους αρμόδιους φορείς και αναφέρθηκαν στη νέα προκήρυξη που θα γίνει το επόμενο διάστημα και προβλέπει την πρόσληψη άλλων 1.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ στα κρατικά νοσοκομεία.

Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Τετάρτη 14 Ιούνη, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Ήδη το Σωματείο του «Ευαγγελισμού» έχει προκηρύξει για τη συγκεκριμένη μέρα στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για όλο το επικουρικό προσωπικό.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης του ΚΚΕ:

«Απλήρωτοι για τα νυχτερινά και τις Κυριακές αργίες παραμένουν δεκάδες εργαζόμενοι που εργάζονται, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στις δημόσιες μονάδες υγείας, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους.

Αποτελεί πρόκληση να χρωστούνται δεδουλευμένα σε εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση συνεχίζει, όπως και οι προηγούμενες, την πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν για:

● Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

● Να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.

● Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να συνεχίζουν να εργάζονται με μόνιμη, σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου