Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Πάτμος: Με εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες αλλά χωρίς παιδίατρο κι καρδιολόγο

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Όπως φαίνεται, τα Κέντρα Υγείας σε κάποια νησιά μας, υπάρχουν για να ...υπάρχουν! Υφίστανται δηλαδή ως κτιριακές υποδομές με ταμπέλες που υποδηλώνουν δομές υγείας, αλλά εντός δεν εφημερεύει παρά ένας ή δύο ή το πολύ τρεις γιατροί χωρίς ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και χωρίς την βοήθεια βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως είναι ο παιδίατρος. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το Κ.Υ. Πάτμου για το οποίο ζητούν προσλήψεις και οι γιατροί της Λέρου.

Διαβάστε παρακάτω την εν λόγω παρέμβαση:
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των εργαζομένων του Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους. Γιατί δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε πια το Κ.Υ . ΠΑΤΜΟΥ χωρίς παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινολόγο και άλλες ειδικότητες. Χωρίς συντηρημένα και σύγχρονα μηχανήματα. Χωρίς νοσηλευτές και υπόλοιπο προσωπικό.

Οι κάτοικοι ΛΕΡΟΥ –ΠΑΤΜΟΥ-ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ μαζί με τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας των ανωτέρω νησιών έχουν καταγγείλει επανειλημμένα την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ.

Είναι αποτέλεσμα πολιτικών που εφαρμόστηκαν τόσο από προηγούμενες όσο και από την σημερινή κυβέρνηση. Για την Ε.Ι.ΘΕ.Λ η Υγεία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, και θα παλέψουμε για αυτό, σαν κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας που μπορεί να προαχθει στο επίπεδο που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες ,καθώς και στο επίπεδο που επιτρέπει η πρόοδος των επιστημών και της τεχνολογίας.

Βλέπουμε την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα και θα παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτώ .

Στηρίζουμε και καλύπτουμε την απόφαση των Ιατρών του Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ για αποχή από τα τακτικά Ιατρεία έως ότου λυθεί το ΟΞΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μένουν κενές βάρδιες.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΕΓΚΥΜΩΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ την κάλυψη όλων των κενών με επιστημονικό και νοσηλευτικό μόνιμο προσωπικό και όχι μέσω ΕΣΠΑ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εθελοντές μέσω ακριβοπληρωμένων Μ.Κ.Ο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Βάλτε Χοτζα,Μάγο,Σαμανο,και λοιπές ειδικότητες!
    Ειστε εγκάθετοι,και σαμποταρετε την κυβέρνηση του Λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή