Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Έκοψαν το ρεύμα στο ΤΣΑΥ της Πάτρας - Στον αέρα ο υγειονομικός τομέας της περιοχής

Η μη σωστή οργάνωση του ΕΦΚΑ και το έλλειμμα επικοινωνίας, η αιτία, όπως είπε η Άννα Μαστοράκου στο thebest.gr

Στον αέρα έχει τιναχτεί όλος ο υγειονομικός τομέας (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί) της Πάτρας, του Αιγίου και του Αγρινίου εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, λόγω του προβλήματος του γραφείου του ΤΣΑΥ στην πλατεία Γεωργίου Α’ 20, στο κάτω μέρος, όπου έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Αποτέλεσμα είναι καθημερινά να είναι δεκάδες οι διαμαρτυρίες καθώς πολλοί γιατροί και φαρμακοποιοί δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα για την ασφαλιστική ενημερότητα και πληρωμή από τον ΕΟΠΠΥ αλλά και για το θέμα των συντάξεων. Το πρόβλημα όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η οποία και έψαξε να βρει τι συμβαίνει, προέκυψε λόγω της μη σωστής οργάνωσης του ΕΦΚΑ που είχε ως συνέπεια να παγώσουν όλες οι διαδικασίες στη Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Το πρόβλημα οφείλεται σε λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που έμεινε ανεξόφλητος και η ΔΕΗ στη συνέχεια έκοψε το ρεύμα. Όπως εξήγησε η κυρία Μαστοράκου στο thebest.gr, μετά το τέλος του περασμένου χρόνου, άλλαξε η διαδικασία και πλέον ένα κεντρικό γραφείο του ΕΦΚΑ στην Αθήνα ανέλαβε την καταβολή και αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων όπως λογαριασμοί ρεύματος όλων των παραρτημάτων, ασφαλιστικών ταμείων, κ.α., πανελλαδικά. Το γραφείο του ΤΣΑΥ Πατρών που είναι το ταμείο ασφάλισης υγειονομικών, προφανώς όπως αναφέρει η κυρία Μαστοράκου, δεν είχε χαρτογραφηθεί και περαστεί και δεν φαινόταν στο σύστημα. Ουσιαστικά λοιπόν το γραφείο της Πάτρας φαινόταν σαν να μην υπάρχει!

«Έχουμε να κάνουμε με ένα έλλειμμα επικοινωνίας της κεντρικής υπηρεσίας του ΤΣΑΥ που μέχρι πρότινος αναλάμβανε αυτές τις υποχρεώσεις με τον ΕΦΚΑ. Η εξήγηση που δίνω είναι πως δεν είχε διαβιβαστεί το σχετικό αίτημα ώστε να διεκπεραιωθεί, με συνέπεια να μην εμφανίζεται πουθενά το ΤΣΑΥ Πατρών. Επίσης ένα άλλο ζήτημα διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν ότι ο λογαριασμός μπορούσε να πληρωθεί μόνο με την προσκόμιση του πρωτότυπου και όχι με φωτοτυπία», ανέφερε η κυρία Μαστοράκου προσθέτοντας ότι φρόντισε να σταλεί και το πρωτότυπο έγγραφο του λογαριασμού ενώ σήμερα 24/5/2017 αναμενόταν να γίνει σχετική κεντρική συνάντηση απ’ όπου και θα λάβαινε απάντηση επί του προβλήματος.

Έως και τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης δεν είχε έρθει κάποια απάντηση και το πρόβλημα με την διακοπή της ηλεκτροδότησης του γραφείου του ΤΣΑΥ στην Πάτρα συνεχιζόταν. Η κυρία Μστοράκου ευελπιστεί πως το αργότερο έως την Πέμπτη το μεσημέρι ή την Παρασκευή να έχει λυθεί το θέμα, ωστόσο εκτιμά ότι καθώς ο ΕΦΚΑ βρίσκεται ως λειτουργία στα αρχικά του βήματα, πιθανόν να δημιουργηθούν παρόμοια ζητήματα και σε άλλα παραρτήματα στη χώρα εξαιτίας της μη σωστής οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ – Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου