Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Άδωνις κατά υπ.Υγείας για κομματικό διορισμό! Τι καταγγέλλει



Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Για κομματικό διορισμό στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε καίρια θέση του τομέα της Υγείας, καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης με ερώτησή του στη Βουλή μιλά για απροκάλυπτη καταπάτηση της νομιμότητας με την τοποθέτηση κομματικού στελέχους, χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα, σε καίρια θέση του υπουργείου Υγείας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι εν μία νυκτί απομακρύνθηκε παράτυπα η υπεύθυνη ελέγχου του ΕΟΠΥΥ Γεωργία Γεωργιάδου προκειμένου να αντικαταστασθεί από κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε ΕΔΩ για την απομάκρυνση της τέως Διευθύντριας Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Καρατόμησαν την επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «με μεθοδεύσεις ωμής και απροκάλυπτης καταπάτησης της νομιμότητας, που εντάσσονται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας άλωσης του κρατικού μηχανισμού από πρόσωπα προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα, απομακρύνθηκε εν μία νυκτί στέλεχος νευραλγικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, για να τοποθετηθεί στη θέση του πρόσωπο γνωστό από την κομματική του δράση, πλην όμως στερούμενο των κατά νόμο απαιτούμενων προσόντων».

Πρόκειται κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, για φαρμακοποιό, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του 2014, ο οποίος και αντικατέστησε την τέως επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και ο οποίος δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

«Αντίθετα, ο αντικαταστάτης της διατηρούσε ιδιωτικό φαρμακείο και στερείται εμπειρίας σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, πολύ περισσότερο σε θέση ευθύνης με συναφές αντικείμενο. Φαίνεται, όμως, ότι τα κομματικά του «ένσημα» ήταν αρκετά για να επιλεγεί για μια τόσο νευραλγική θέση, έστω και αν χρειάσθηκε να παραβιασθεί κατάφωρα ο νόμος για να γίνει δυνατή η τοποθέτησή του» αναφέρει ο κ.Γεωργιάδης.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος ορίζει ως απαιτούμενα προσόντα για την κάλυψη της θέσης τα εξής: «Ο επιλεγόμενος πρέπει να είναι πτυχιούχος Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με ειδικές γνώσεις σε θέματα υγείας, να έχει εμπειρία σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και να έχει διατελέσει σε προηγούμενη θέση ευθύνης με συναφές αντικείμενο».

Προσόντα τα οποία όμως ο νέος επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δε διαθέτει κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη γι αυτό και ζητά άμεσα εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας.

Φαίνεται πάντως ότι η υπόθεση της απομάκρυνσης της Γεωργίας Γεωργιάδου από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ δε θα τελειώσει άμεσα. Και αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η ίδια προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για παράνομη απομάκρυνση. Διαβάστε ΕΔΩ την «Επιστολή φωτιά της Διευθύντριας ελέγχου του ΕΟΠΥΥ που καρατομήθηκε! Το αινιγματικό μήνυμα προς το υπ.Υγείας»

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τηρεί σιγήν ιχθύος για τα όσα καταγγέλθηκαν από την τέως επικεφαλής ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, η οποία ξεκάθαρα αφήνει αιχμές για κομματική απόλυση.

4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει δηλαδη ο επικεφαλης του ελεγκτικου μηχανισμου του ΕΟΠΥΥ να ειναι υποχειριο του Βοριδη και του Γεωργιαδη?Για συμαζευτειτε (και εχετε να αντιμετοπισετε και το θεμα της NOVARTIS e.t.c.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εν λογω κυρια ειναι αρκετα χρονια συνταξουχος φαρμακοποιος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή