Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Έρχονται διασταυρώσεις από την εφορία στα ιατρεία για αποδείξεις και POS!

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Εντατικούς ελέγχους αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εφορίες σε όλη τη χώρα σε ιατρεία για αποδείξεις και POS.

Στόχος να διασφαλιστεί το γεγονός ότι οι γιατροί κόβουν αποδείξεις στους ασθενείς ειδικά όταν εκείνοι πληρώνουν με κάρτα. Πρόκειται προφανώς για μια ύστατη προσπάθεια των οικονομικών υπηρεσιών να συγκρατήσουν το «μαύρο» χρήμα στην Υγεία, μετά και την κατάργηση της χρήσης των ιατρικών δαπανών για το αφορολόγητο. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο»

Οι παραβάτες απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα αλλά και με επιτόπιο έλεγχο στο ιδιωτικό τους ιατρείο.
Πονοκέφαλος για τις επισκέψεις χωρίς POS

Ωστόσο το πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης- όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– δεν εστιάζεται στα POS, αλλά στις ιατρικές επισκέψεις που γίνονται με μετρητά.

Η πρόσφατη ρύθμιση για τις ιατρικές δαπάνες που δεν μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν από τους ασθενείς, έχουν ήδη οδηγήσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας να ακολουθεί …άλλη τακτική, αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Γι αυτό και αναζητείται τρόπος αποτελεσματικού ελέγχου του ιδιωτικού τομέα και ειδικά των ιατρείων, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της τάσης για πληρωμές χωρίς αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου