Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ για την αδυναμία εκκαθάρισης

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Σωτήρη Μπερσίμη, απέστειλε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) τα μέλη του οποίου διαμαρτύρονται για την αδυναμία του Οργανισμού να εκκαθαρίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τον κλάδο.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Ως γνωστόν, με το άρθρο 52 του Νόμου 4430/2016, ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017 ως η καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΥΥ.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2012, και του ΕΟΠΥΥ, από την 1/1/2012 έως τις 31/1/2016.

Έναν μήνα πριν από την καταληκτική ημερομηνία, την οποία ορίζει ο Νόμος, δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Οργανισμού για την καταβολή του 10% του ΟΠΑΔ και τον συμψηφισμό του 10% για τα έτη 2012 – 2015, με οφειλόμενα rebate & claw back και την πιθανή απόδοση των διαφορών που προκύπτουν.

Έξι μήνες μετά από την ψήφιση του Νόμου 4430/2016 δεν έχει γίνει τίποτα, παρόλο που με ανακούφιση δεχτήκαμε όλοι οι πάροχοι την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα ο χρόνος, τον οποίον όριζε ο Νόμος (30/6/2017), και, ως εκ τούτου, ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την οριστική εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τέλος, ζητάμε επίμονα την απάντησή σας για την εκτίμηση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την πιθανότητα για την υλοποίηση της δέσμευσης ,για την εκκαθάριση, δηλαδή, των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία προβλέπει ο Νόμος 4430/2016.

Με εκτίμηση,
Το ΚΔΣ του ΠΣΦ

1 σχόλιο:

  1. Ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα ο χρόνος, τον οποίον όριζε ο Νόμος...χαχαχαχαχαχαχαχα!!! Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα ότι δεν θα πάρετε δεκάρα τσακιστή από τον ΧρΕΟΠΥΥ. Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός έχει πέσει στα πόδια του Σοιμπλε για να πάρει κάτι ψίχουλα να βγάλουμε το καλοκαίρι...που λεφτά για φυσικοθεραπείες...πολυτέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή