Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Εξώδικο των δικηγόρων προς τον ΕΦΚΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΕΦΚΑ απέστειλε χθες η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καταγγέλλοντας παραλείψεις του ασφαλιστικού φορέα που επιβαρύνουν τους δικηγόρους και απειλώντας με ένδικα μέσα, που στόχο θα έχουν την ποινική δίωξη όσων έχουν ευθύνη.

ΕΘΝΟΣ

Με το εξώδικο που υπογράφει ο πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, οι δικηγορικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται έντονα, γιατί, έως σήμερα, δεν αφαιρέθηκαν από τις καταβλητέες εισφορές όλων των δικηγόρων (όπως τις υπολογίζει ο ΕΦΚΑ) τα ποσά που προκαταβλήθηκαν και αποδόθηκαν από γραμμάτια προείσπραξης.


Παράλληλα τονίζουν ότι ενώ οι δικηγορικοί σύλλογοι αποδίδουν έως σήμερα με συνέπεια στον ΕΦΚΑ τα εισπραττόμενα ποσά ασφαλιστικών εισφορών (το 20% των γραμματίων προείσπραξης), εντούτοις πολλοί δικηγόροι διαμαρτύρονται για «φουσκωμένα» ειδοποιητήρια, αφού ο ΕΦΚΑ δεν έχει κάνει τον συμψηφισμό όπως οφείλει, αφαιρώντας τα προκαταβληθέντα ποσά από την οφειλή κάθε δικηγόρου. Επίσης οι δικηγόροι διαμαρτύρονται πως δεν έχει αποσαφηνιστεί εγγράφως ότι τα ποσά που καταβάλλονται και ξεπερνούν την οφειλόμενη ετήσια εισφορά, πρέπει να μεταφέρονται ως πιστωτικό υπόλοιπο κατά το προσεχές έτος ή πρέπει να αποδίδονται στον δικηγόρο, γιατί έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως στον ΕΦΚΑ.

Η Ολομέλεια καλεί τον ΕΦΚΑ να αντιμετωπιστούν «αμελλητί» οι εκκρεμότητες αυτές, αλλιώς θα προχωρήσει στην άσκηση κάθε προβλεπόμενου ενδίκου μέσου.Οι δικηγόροι αντιδρώντας στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, απέχουν από 22 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου, στοχευμένα από δίκες όπου τις αγωγές, προσφυγές, ή εφέσεις έχουν υποβάλει οι ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΠ και ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου