Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εικόνες ντροπής μέσα από το νοσοκομείο Κιλκίς

- Virus

Την εγκατάλειψη των υποστηρικτικών υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία, «μαρτυρά» η άθλια κατάσταση των πλυντηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Το συγκεκριμένο χώρο είχε επισκεφθεί πέρυσι το Μάρτιο ο Υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, απ’ όπου αναχώρησε με την υπόσχεση ότι θα δώσει άμεσα 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση των πλυντηρίων.

Όπως διαπιστώνει κανείς από σημερινές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, 14 μήνες μετά δεν έχει γίνει καμία ανακαίνιση.

Βλέποντας κανείς τα πλυντήρια μέσα στη μούχλα, στην υγρασία και στην βρωμιά, είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει ότι αφορούν σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ οι συνειρμοί σ’ ότι αφορά την καθαριότητα των κλινοσκεπασμάτων είναι κάτι παραπάνω από εύλογοι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΠΟΕΔΗΝ η απολύμανση-απεντόμωση στο χώρο δεν είναι πάντα δεδομένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο του 2016, στο χώρο εμφανίστηκε φίδι.

«Δεν υπήρχε εκείνο το χρονικό διάστημα σύμβαση με εταιρεία για απολύμανση και απεντόμωση του Νοσοκομείου. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου αν και έχει αναλάβει καθήκοντα από τον Μάη του 2016 (άρα πριν εμφανιστεί το φίδι) τι έκανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Διενήργησε ΕΔΕ (Απρίλιος 2017) για 5 υπαλλήλους» αναφέρει σχετικά, και καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων.

2 σχόλια:

  1. 500.000 τα νουμερα τα βαζουν στην τυχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως, πέρα απο την πλάκα, το φίδι δεν είναι απαραίτητα βρώμικο ούτε μεταφέρει ασθένειες (αρκεί να μη βρεθεί με τα στρωσίδια στο κρεβάτι κανενός). Τα ποντίκια και οι κατσαρίδες μάλλον είναι χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή