Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Δελτίο τύπου ΙΣΗ: Βίαιη επίθεση σε γιατρό στην εφημερία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 22/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ

Τα κρούσματα βίας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά ιατρών που εφημερεύουν είναι ολοένα και συχνότερα. Αυτή την φορά στο ΠΑ.Γ.Ν.Η., ένας συνάδελφος δέχτηκε την βίαιη επίθεση «αγανακτισμένου» πολίτη κατά την διάρκεια της εφημερίας. Ιστορίες καθημερινής τρέλλας, που διαδραματίζονται στα τμήματα αιχμής, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της πολιτείας να λάβει αποφάσεις κοινής λογικής, να δώσει σύγχρονες κι αποτελεσματικές λύσεις ταλαιπωρώντας διαχρονικά πολίτες και γιατρούς. 

Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε κανένα να κλείνει τα μάτια. Τα επεισόδια βίας αποσπούν την προσοχή, διαταράσσουν την ψυχραιμία ιατρών και νοσηλευτών, έχουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον εφημερεύοντα ιατρό του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μας τιμούν ως Έλληνες πολίτες και δε μας αξίζουν ως ιατροί που προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. 

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και συμπαράσταση της κοινωνίας. Με τη πεποίθηση ότι η ασφάλεια του ασθενούς αλλά και των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να είναι η πρώτη άμεση προτεραιότητα προτείνουμε:

· Την διαρκή παρουσία προσωπικού ασφάλειας σε όλα τα τμήματα των νοσοκομείων και την εκπαίδευσή του στην αντιμετώπιση και την διαχείριση ανάλογων περιστατικών και συμπεριφορών.

· Παρουσία προσωπικού ασφαλείας στο Τ.Ε.Π. σε όλη την διάρκεια της εφημερίας.


Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης  Γεώργιος Κοχιαδάκης 

Ο Συντονιστής Νοσοκομειακών Ιατρών
Δημήτριος Ξυδάκης

1 σχόλιο:

  1. Δεν φταίει η οικονομική κρίση ούτε οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και οι μεγάλες αναμονές.
    Νομοθετικό είναι το πρόβλημα. Όπως γράφει συνάδελφος σε Ιατρικό φόρουμ, www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2236.msg64910.html#msg64910
    το να κτυπάς Ιατρό μέσα στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας πρέπει να γίνει αυτόφωρο αδίκημα και όχι κατ΄έγκληση, ώστε να μην αναγκάζεται ο υφιστάμενος την επίθεση να εγκαταλείψει την θέση του και να αποτρέπεται έτσι η δίωξη του άλλου μέρους.
    Έτσι παρέρχεται και το Αυτόφωρο.
    Όταν γίνει αυτό ενημέρωση με τηλεοπτικά spots και αφίσες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

    Ο ΠΙΣ οφείλει να ζητήσει και επίσημα την αλλαγή της νομοθεσίας, ως άνω.

    Αργύρης Αργυρίου
    Γενικός Ιατρός
    Καβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή