Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ψάχνουν κι άλλη «ύποπτη» φαρμακευτική για δωράκια σε γιατρούς! Τι θα παρουσιασθεί στην εξεταστική

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στην αναζήτηση νέων στοιχείων που ενοχοποιούν μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία που μοίραζε αφειδώς δωράκια σε γιατρούς, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr πως βρίσκονται ένα βήμα πριν «δέσουν» μεγάλη φαρμακευτική η οποία συστηματικά τα τελευταία χρόνια φέρεται να έβαζε χρήματα σε λογαριασμούς γιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακα της.

Ήδη όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr πολλά στοιχεία είναι στη διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τα οποία αναμένεται να δοθούν και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ώστε να ισχυροποιηθεί το επιχείρημα ότι υπήρχε διαφθορά στο φάρμακο.

Στο μεταξύ για να ενισχυθεί το επιχείρημα αυτό, αξιοποιούνται και παλαιότερα στοιχεία από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι «ράμπο υγείας» πριν 3 χρόνια.

Παράλληλα εξετάζονται λεπτομερώς και οι τιμές που έχουν δοθεί στα φάρμακα της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν ευνοηθεί και σε τι βαθμό. Επίσης διερευνάται αν εμπλέκονται αξιωματούχοι στην καθυστέρηση αδειοδότησης αντιγράφων για φάρμακα της εταιρείας.

Μία πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει στην εξεταστική επιτροπή της βουλής όταν ανοίξει ο φάκελος «φάρμακα», έδωσε αν.υπουργός Υγείας Π.Πολάκης λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται μόνο μία εταιρεία στο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογήσεις αλλά και άλλες.

Εκτός αυτού στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες άλλο ένα πόρισμα που αφορά σε άλλη φαρμακευτική εταιρεία που ακολουθούσε παρόμοια τακτική. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Παρασκήνια: Έρχεται νέο πόρισμα φωτιά για μεγάλη φαρμακευτική!»

Ο φάκελος «φάρμακα» στην εξεταστική αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα μέλη της Επιτροπής ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις με την πώληση του Νοσοκομείου Ντυνάν, καθώς και με τις αποζημιώσεις στις αρθροσκοπήσεις.

16 σχόλια:

  1. Μωρέ ποια να είναι αυτή η εταιρεία;...ποια να είναι;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6 μηνες απληρωτοι και καθυβριζομενοι ! Αχρηστε ΠΙΣ τι κανεις; Ακομη δεν οριστικοποιηθηκε ο ......Δεκεμβριος του 2016!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τα άλλα ......εκκαθαρίζουν το 10% !!! Αλλά μας βάζουν μέσα ένα μήνα ακόμη ! Δύο μέσα από την αρχή του χρόνου! Και κανά δυο στο δεύτερο εξάμηνο! Να σου τα ......ληξιπρόθεσμα .......κορόιδα ! Από την μία τσέπη τα έβγαλαν ο Μπαταχτσίμης και ο συκοφανΤάκης και στην άλλη τα ......ξαναέβαλαν! Και βέβαια ΟΛΟΙ οι ιδιώτες είναι ......κλέφτες !

      Διαγραφή
  3. Τον Ιούνιο θα έχουμε πληρωθεί 4 μήνες στους ......6 για αυτήν την χρονιά! Και καλά η ......συμμορία Ξανθούρο, Μπαταχτσίμη, Γεωργακοπουλέσκου ! Αλλά οι ΙΣ , τι κάνουν ; ΝΤΡΟΠΗ ! Καταλάβατε τώρα......κορόιδα που σας θέλουν στις γυφτοΤΟΜΥ τους με 10000 κόσμο χρεωμένο ντε φάκτο στον καθένα σας , τι σας περιμένει; Και .......κερατάδες και ......δαρμένοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρήστε συνάδελφοι! Κάθε φορά που είναι να μας πιστολιάσουν βγάζουν και ένα......ντεμέκ σκάνδαλο! Πάγια τακτική ! Λες και δεν είναι .......ΣΚΑΝΔΑΛΟ να χρωστάς έξι μήνες στους εργαζόμενους σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποίου δεν του αρέσει η σύμβαση,
    Το κουβαδάκι και σε άλλη παραλια.
    Δεν σας έβαλε κανένας με το ζόρι να υπογράψετε σύμβαση με το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε ρε δημοσιουπαλληλικο παρασιτο του χρΕΟΠΥΥ που πουλας και......πνευμα! Εσυ αχρηστε κηφηνα θα πηγαινες αλλου εν μεσω κρισης και ενω ο χρΕΟΠΥΥ πουλαει τζαμπα (εις βαρος των γιατρων βεβαια!)? Αν καποιος δινει τζαμπα μπουγατσα, μπορεις να ανοιξεις μπουγατσατζιδικο διπλα? Αντε βουλωστε το και πατε να υπογραψετε κανα ενταλμα πληρωμης!

      Διαγραφή
    2. Βλεπω οτι τα ......εγκληματικα στοιχεια του παναχρηστου ΕΟΠΠΥ κανουν και ......χιουμορακι! Ρεμαλια.......

      Διαγραφή
    3. Και πολύ τσάμπα μάγκας (ανώνυμε 2¨52) αλλοι πρέπει να πάρουν κουβαδάκια και να σεκινήσουν το παιχνίδι με ανασκόπηση όλων των ψεμμάτων και ψευτικων υποσχέσεων.ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ.

      Διαγραφή
  6. Φυσικα και ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ να υπογραψουμε.......συκοφανΤακη! Αφου κανει .......νταμπιγκ στην αγορα προσφεροντας τις υπηρεσιες μας δωρεαν! Ποιος μπορει να αντεξει απεναντι σε αυτο το Μονοπωλιο; Κανα ιατρειο 20ετιας, κανας χομπιστας που τρωει απο το πχ σουπερ μαρκετ του μπαμπα,οι πανεπιστημιακοι αντε και σε καμια μικρη κοινωνια που οι γιατροι μπορει συνεννοημενα να απεχουν! Φυσικα και ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραδιδω το .......παναθλιο τρολακι στην χλευη σας συναδελφοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θαυμαστε την ......Αριστερα που .......μαχεται για τον κοσμο της Εργασιας......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αφου ο ......ανυποληπτος Οργανισμος/ανεκδοτο μας εκανε μια προταση που δεν μπορουσαμε να....... πουμε οχι ! Δεν ειναι......με το ζορι, αυτο;Κοιτα ρε θρασος οι ΜπαταχτσιμοΤακηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποτι θυμαμαι εγκαθετισκε στην συμβαση που υπεγραψα και ΠΟΤΕ δεν υπεγραψε ο Εθνικος Ο/σμος Παροχης Φυκιων και.......Κορδελων, ελεγε οτι θα πληρωνετε στις......60 μερες ! Τοσο .......αχρηστοι ειστε που και με τους δικους σας ισχυρισμους, παλι ......απατεωνες ειστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω μια καλύτερη ιδέα ! Να δώσουμε σε εσάς το κουβαδάκι χαραμοφάηδες , μυγοσκοτώστρες του Δημοσίου για να πάτε στην επόμενη παραλία με τον ......εισαγγελέα! ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνάδελφοι μην εξάπτεστε. Ο αξιότιμος κύριος συνάδελφος έκανε μια ατυχέστατη παρομοίωση επειδή σύντομα φθάνει η εποχή του θέρους. Με την άσχημη συμπεριφορά σας θα τον κάνετε να παραιτηθεί από τη διοίκηση του ΧρΕΟΠΥΥ καθότι ιδιαίτερα ευαίσθητος με τα χρονίζοντα προβλήματα των ιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή