Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΒΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΕΒΙ

Με αφορμή την συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και σημαντικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κου Τάκη Γεωργακόπουλου στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» , της 21ης-05-2017, έχουμε να πούμε τα εξής: Για να την διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

Βεβαίως και διαφωνούμε κάθετα με την περιπτωσιολογική προσέγγιση που κάνει, διότι με αυτό τον τρόπο γενικεύει μεμονωμένα φαινόμενα και κατηγορεί συλλήβδην όλο τον ιατρικό κόσμο.

Βεβαίως και διαφωνούμε με την προσωποποίηση και προβολή συγκεκριμένων περιστατικών.

Βεβαίως και διαφωνούμε με το κυνήγι μαγισσών.

Όμως δεν μπορούμε να μη σταθούμε και στο «δια ταύτα»… στην «ουσία» της όλης συνέντευξης έστω και αν συμπυκνώνεται σε λίγες γραμμές.
Τον εντοπισμό του όλου προβλήματος στον Ν. 3919/2011 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Η εφαρμογή του Νόμου αυτού που «απελευθερώνει» την υγεία και επιτρέπει την πλήρη επιχειρηματοποίηση αυτής, την ασυδοσία και την κερδοσκοπική της εκμετάλλευση από τους λίγους, είναι η βασική αιτία του χάους που επικρατεί στον χώρο της υγείας.

Ειδικότερα ο εργαστηριακός κλάδος μας, είναι ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις του Νόμου αυτού, με την δημιουργία δεκάδων υποκαταστημάτων από Αλυσίδες και Ομίλους, μετατροπή της υγείας σε busyness plan, και σταδιακή περιθωριοποίηση μέχρι αφανισμού των μικρών και μεσαίων εργαστηρίων.

Ήδη το 2016 (με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ), από τα 2555 εργαστήρια:

Τα 2434 (το 95,3%) με τζίρο έως 50000 € μηνιαίως προκαλούν το 60% της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ενώ τα 121 (το 4,7 %) (των υποκαταστημάτων συμπεριλαμβανομένων) μεγάλα εργαστήρια και Αλυσίδες , με μηνιαίο τζίρο άνω των 50000 €, προκαλούν το 40% της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ελάχιστα μονοπώλια που θα απομείνουν, θα φτιάξουν το καρτέλ της υγείας και τότε αλλοίμονο σε όλους μας ( πολίτες, γιατρούς αλλά και κυβερνήσεις).

Είμαστε λοιπόν σύμμαχοι και αρωγοί σε οποιονδήποτε έχει την πολιτική βούληση… το πολιτικό θάρρος, να απεγκλωβίσει την Υγεία από τον Ν.3919 (σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή οδηγία Bolkenstein την οποία η ίδια η ΕΕ την έχει κάνει κουρελόχαρτο), να θέσει κανόνες στον χώρο της υγείας και από «προϊόν κέρδους» στα χέρια επιχειρηματιών, να την επαναφέρει ως «κοινωνικό αγαθό» στα χέρια των φυσικών λειτουργών της που είναι οι περί την υγεία ασχολούμενοι.

Ποιος έχει λοιπόν τα κότσια;

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Σ. Κραμποβίτης Μ. Καλαμάρη

3 σχόλια:

  1. Μπαταχτση Γεωργακοπουλε, 6 μηνες απληρωτοι, κλεφτες θελεις να μας κανεις; Τι θα κανετε κ. Μαστορακου με την Εγκληματικη Οργανωση του χρΕΟΠΠΥ ; Στους ποσους μηνες πρεπει να φτασει το......πιστολι; Ετσι θα βρειτε Ξανθε γιατρους για τις ......μαντροΤΟΜΥ σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ γιατί δεν τους μηνύουμε ! Τι περιμένουμε ; Εξώδικο.......μήνυση! Να τελειώνουμε με τα .......ζώα......άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνουν!

      Διαγραφή
  2. Αγαπητοί νέοι συνάδελφοι, φτάσαμε τους 6 μήνες απλήρωτοι και υβριζόμενοι από τους μπαταχτσήδες, οι συμβεβλημένοι! Βλέπετε με τι ......ΖΩΑ θα έχετε να κάνετε αν ενταχθείτε στις .....στάνες που βάφτισαν ΤΟΜΥ ; Βλέπετε που θα καταντήσετε; Δείξτε και ανοίξτε τα μάτια σας! Μακάρι να είχα τα χρόνια σας να έφευγα και εγώ έξω ! Χώρα που την Υγεία την κυβερνούν ιδεοληπτικοί τεμπελχανάδες και κοινοί συκοφάντες τύπου ΞανθοΜαδούρο, Μπαταχτσίμη , Γεωργακοπουλέσκου δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ μέλλον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή