Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Με ύβρεις απαντά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στις καταγγελίες για «παρεμβάσεις υπέρ κομματικών ημετέρων»

Επιστολή του κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο στο protothema.gr

Παναγιώτα Καρλατήρα
Αντί απαντήσεων για όσα κατήγγειλε η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ο κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος επιχειρεί να την απαξιώσει προσωπικά

Αήθη, φαλκιδευμένα και συκοφαντικά χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, σε επιστολή του προς το protothema αυτά που του καταλογίζει η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΦΚΑ) για τις «παρεμβάσεις» του υπέρ κομματικών «ημετέρων», σε ένα κείμενο-κόλαφο για τον τρόπο και τον λόγο απομάκρυνσής της από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Επιχειρώντας να απαξιώσει -εκτός από τις αιτιάσεις της πρώην επικεφαλής της σημαντικής αυτής ελεγκτικής υπηρεσίας, ΥΠΕΔΦΚΑ κυρίας Γεωργίας Γεωργιάδου- και την ίδια ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρει καταρχάς ότι «δεν συνηθίζει να ασχολείται με πρώην μετακλητούς υπαλλήλους του οργανισμού που για κάποιο λόγο διέκοψαν τη σχέση τους με αυτόν». Το ερώτημα είναι εύλογο: Τι εννοεί ο αντιπρόεδρος γράφοντας για λόγο διακοπής της επαγγελματικής σχέσης της υπαλλήλου; Η κυρία Γεωργιάδου δεν διέκοψε τη σχέση, αντιθέτως απομακρύνθηκε από τη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας, προτού λήξει η θητεία της, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κι εφόσον της είχε ζητηθεί να παραιτηθεί. 

Ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρει πως επιβάλλεται η απάντησή του διότι «θεωρώ αήθεις και φαλκιδευμένους τους ισχυρισμούς της για μένα. Αντιλαμβάνομαι πως ''το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη'' αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων της πρώην γενικής επιθεωρήτριας της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και μάλιστα με συκοφαντικό τρόπο».

Η απάντηση για τον «ημέτερο γιατρό» 

Με την επιστολή της η κυρία Γεωργιάδου κατήγγειλε ότι με την ανοχή και τα «στραβά μάτια» του κ. Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, γιατρός μονάδας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κατείχε θέση ελεγκτή ιατρού ΕΟΠΥΥ και μετείχε ως μέλος στην Επιτροπή έγκρισης φαρμάκων Εξωσωματικής του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ). Όταν από έκθεση ελέγχου της ΥΠΕΔΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι διατηρεί παρανόμως ιδιωτικό ιατρείο (όντας ιατρός του ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) και χρησιμοποιεί παράνομα τη σφραγίδα του ελεγκτή που του έχει χορηγήσει ο ΕΟΠΥΥ για να συνταγογραφεί παράτυπα φάρμακα στο παράνομο ιατρείο του και να λαμβάνει αμοιβή από τους ασφαλισμένους, ουδείς τον τιμώρησε. 

«Εννέα μήνες μετά την έκθεση ελέγχου της ΥΠΕΔΦΚΑ δεν του έχει αφαιρεθεί η σφραγίδα ούτε έχει παυθεί από τις αρμοδιότητες ελεγκτού και των επιτροπών, διότι είναι εκλεκτός του αν. Υπουργού και του Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ» ανέφερε η κυρία Γεωργιάδου.

Στην απάντησή του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως «μόλις η ΥΠΕΔΦΚΑ μου απέστειλε το πόρισμά για παράτυπες ενέργειές του, ως αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενήργησα τάχιστα και μέσα στο πλαίσιο του νόμου, διότι δεν είχα πειθαρχική δικαιοδοσία επ' αυτού, επειδή ανήκει σε άλλη υπηρεσία». Δεν αποσαφηνίζει, ωστόσο, ο κ. Γεωργακόπουλος σε ποιες ενέργειες προέβη και τάχιστα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Στελέχη του ΕΟΠΥΥ με τα οποία συνομίλησε το protothema υποστηρίζουν πως ο κ. Γεωργακόπουλος έπρεπε να εισηγηθεί αμέσως μόλις παρέλαβε το πόρισμα εις βάρος του γιατρού στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ την παύση του αποσπασμένου γιατρού από όλες τις επιτροπές όπου συμμετείχε καθώς και την παύση του ως ελεγκτή ιατρού –εισήγηση που δεν έγινε τουλάχιστον με τη σπουδή που όφειλε να δείξει ο κ. Γεωργακόπουλος για ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις για τον Οργανισμό.

Σε ό,τι αφορά δε στην αποστροφή του αντιπροέδρου πως «ο εν λόγω ιατρός έχει ήδη απομακρυνθεί από τον Οργανισμό και έχει επιστρέψει στην δομή της 1ης ΥΠΕ στην οποία ανήκει», πηγές του ΕΟΠΥΥ διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτήν την εξέλιξη. Αντιθέτως υποστηρίζουν πως ο γιατρός δεν έχει επιστρέψει στην ΥΠΕ διότι δεν έχει ανακληθεί η απόσπασή του.

Σύμφωνα με τη δεύτερη καταγγελία της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας της ΥΠΕΔΦΚΑ, έγινε καταγγελία σύμβασης με φαρμακοποιό για καταχρηστικές χρεώσεις 300.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονικά παραστατικά και από τον έλεγχο προέκυψε ότι η σύζυγος του εν λόγω φαρμακοποιού ήταν φαρμακοποιός σε μονάδα υγείας της Φθιώτιδας. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν διέτασσε ως όφειλε ΕΔΕ για διερεύνηση κι ενώ είχε δεχθεί πλείστες αναφορές για την φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ και από την διευθύντρια της υπηρεσίας της.

Ο κ. Γεωργακόπουλος καταλογίζει στην κυρία Γεωργιάδου ότι «απέκρυβε επιμελώς από τον αντιπρόεδρο το πόρισμά της, οπότε αδυνατούσα να κινήσω πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της συζύγου του που υπηρετούσε ως φαρμακοποιός σε επαρχιακή ΠΕΔΙ ΕΟΠΥΥ». Αναφέρει δε πως «όταν συνέλεξα στοιχεία μετά από προκαταρτικό έλεγχο, τότε παρέπεμψα τον φάκελλο στο τμήμα πειθαρχικών υποθέσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού όπως έχω υποχρέωση και έχει πλέον πάρει το δρόμο της». 

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως με δεδομένες τις αναφορές της διευθύντριας της μονάδας ΠΕΔΙ- ΕΟΠΥΥ προς τον πρόεδρο του Οργανισμού και το πόρισμα της ΥΠΕΔΦΚΑ η συλλογή στοιχείων για την υπάλληλο με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται μάλλον ως μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος. Στη συνέχεια, και αφού συγκεντρώθηκαν επαρκείς ενδείξεις για έρευνα, ο αντιπρόεδρος ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο για την υπάλληλο. «Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της» διαβεβαιώνει γενικά κι αόριστα ο κ. Γεωργακόπουλος, αποφεύγοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει την έκβαση μιας υπόθεσης που κόστισε τουλάχιστον 300.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και αμαυρώνει την εικόνα του έντιμου προσωπικού του…

1 σχόλιο:

  1. "Από κοράκου στόμα κρα θα ακούσεις" που λέει και ο λαός...Ο Αντιπροεδρας, το μόνο που γνωρίζει καλά είναι να εξακοντίζει ανυπόστατες και αναπόδειχτες κατηγορίες, κοινώς συκοφαντίες και ύβρεις, εναντίον του Ιατρικού κόσμου που δουλέυει απλήρωτος επί εξαμήνου.. ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ούτε καν το 2016 δεν έχει εκκαθαριστεί - τραγικές καταστάσεις με ποινικές προεκτάσεις) και το μόνο που απασχολεί του ΜΠΕΡΣΙΜΟΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ είναι να μπουρδολογούν στην "Αυγή" του Σταλινιστή Κρατερού και να φωνασκούν τσιρίζοντας, όταν τους "βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα"...Α, και να εξαπολύουν τα χρυσοπληρωμένα τρολλς του Μπερσίμη που αμοίβονται από τον ΕΟΠΥΥ, για να βρίζουν στο διαδίκτυο...Αλλά τικ-τακ-τικ-τακ ο χρόνος τους τελειώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή