Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ρευματοπαθείς: Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ & κλινικές θα εκτελούν κανονικά τις βιολογικές θεραπείες



Κανονικά θα εκτελούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, συνταγές ενδοφλέβιων βιολογικών φαρμάκων από ρευματολόγους Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ και ιδιωτικές κλινικές, εφόσον ο ασθενής, προσκομίζει μαζί με τη συνταγή, βεβαίωση παθολόγου Γενικής Ιδιωτικής Κλινικής με την επισήμανση, ότι η θεραπεία θα πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη κλινική.

Onmed.gr

Η απόφαση αυτή προχώρησε, μετά από τις ενέργειες της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), και τη σχετική επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κος Γιώργος Γιαννόπουλος προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να πάψει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ρευματοπαθείς εδώ και καιρό.


Ήδη ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος απέστειλε σχετική επιστολή (που αναφέρει όλα τα παραπάνω) προς το ΠΕΔΥ, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα και την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία επισημαίνοντας επιπλέον, ότι θα προσκομίζεται και βεβαίωση από τον αρμόδιο της κλινικής ότι θα εξαιρεθεί το φάρμακο από τη χρέωση του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου.

Από την πλευρά της. η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, η οποία είχε έντονα διαμαρτυρηθεί προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με σχετική επιστολή της στις 9 Μαΐου, θέλει να ευχαριστήσει πολύ τόσο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του όσο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Γεωργακόπουλο που έδωσε την τελική λύση σε αυτό το μεγάλο ζήτημα που χρήζει μεγάλης σημασίας για την ομαλή καθημερινότητα των ρευματοπαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου