Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» στο πλευρό συναδέλφων τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Εργάζονται ο ένας δίπλα στον άλλον αλλά ούτε αμείβονται με τον ίδιο μισθό, ούτε αμείβονται περιοδικά, ούτε και έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα. Ο λόγος για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις που αφήνουν πολλά περιθώρια...

Διαβάστε τι αναφέρουν από το ΣΕΝΕ:

Στην χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου μας μπροστά στα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου και ιδιαίτερα την έλλειψη προσωπικού και τη διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων μέσα στα νοσοκομεία με συναδέλφους που δουλεύουν στο πλευρό του μόνιμου προσωπικού με τα ίδια καθήκοντα και την ίδια ευθύνη, ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα απλήρωτης εργασίας, απολύσεων αλλά και απώλειας και των στοιχειωδών εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ:

* Την ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΗ 2017, Παράσταση Διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος) στις 3 μμ οπότε και συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΑΕΔ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα (+νύχτες – αργίες) στους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

- Να γίνεται η πληρωμή κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή.

- Να εξασφαλισθούν πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς & μέτρα Υγείας κι Ασφάλειας.

- Να μην απολυθεί κανείς - Να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

* Την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6 2017, στάση εργασίας 11-3μμ για όλο το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ προσωπικό και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12, με βασικά αιτήματα:

- Να μην απολυθεί κανείς - Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις - Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού σε Υγεία – Πρόνοια.

Σας καλούμε όλους με ανάλογες αποφάσεις, να συντονίσουμε τη δράση μας!

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ  Τ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Η μονιμότης και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στους γιατρούς θα πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο δυνατόν. Να γίνονται συμβάσεις 5ετούς διάρκειας μετά απο αξιολόγηση. Να ξαναγίνεται αξιολόγηση και να ανανεώνονται οι συμβάσεις όσων θα επιτύχουν να προαχθούν σε ανώτερο βαθμό που θα πρέπει να είναι ο συνολικός αριθμός τους μικρότερος του κατωτέρου βαθμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή