Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ε.Ι.Μ.ΒΙ.Λ)

ΛΑΡΙΣΑ 19/07/2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως σας είναι ήδη γνωστό οι εργαστηριακοί ιατροί δεχόμαστε μια ασφυκτική πίεση από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μέσω των μηχανισμών Rebate και Clawback αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος από το εισοδημά μας, στηριζόμενος στη σύμβαση που έχουμε υπογράψει.

Οι ανωτέρω μηχανισμοί ξεκίνησαν ως μνημονιακές υποχρεώσεις, με στόχο τον περιορισμό των δαπανών και έχουν εξελιχθεί σε εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος προσθέτει συνεχώς νέες εξετάσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελούμε χωρίς να αυξάνεται ο προυπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, που παραμένει κλειστός και πάντα όλο και πιο ελλειματικός. Και αυτό, χωρίς ούτε στο ελάχιστο να αναγνωρίζεται η ταυτόχρονη τεράστια αύξηση της ζήτησης για εργαστηριακές εξετάσεις, λόγω Covid-19 και post Covid.

Εκείνο που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι, αυτό το ετήσιο έλλειμα στον προυπολογισμό μεταφράζεται σε οφειλή των εργαστηριακών ιατρών προς το Δημόσιο(Βεβαιωμένες Οφειλές) και κατά συνέπεια, δε μιλάμε απλώς για μείωση εισοδήματος των << πλούσιων >> εργαστηριακών, αλλά και για τον κίνδυνο να οδηγηθούμε στη φυλακή λόγω χρεών προς το Δημόσιο. Γιατί ωραία να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα για να τους ξεχρεώσουμε αλλά όπως ξέρετε στη ζωή υπάρχουν και τα απρόοοπτα…

Η απαξίωση με την οποία το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζουν τους ιατρούς είναι φανερή και από το γεγονός, ότι εν μέσω κινητοποιήσεων του κλάδου ανακοινώθηκαν μέσω του τύπου ακόμα τρείς υψηλού κόστους εξετάσεις, σωτήριες κατά τα δημοσιεύματα, που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους του, αλλά χωρίς να προυπολογισθεί το κόστος, ούτε να αυξηθεί ο προυπολογισμός παραμόνο να διογκωθεί το Clawback

Kαι ας έρθουμε τώρα στους κλινικούς ιατρούς και στη σύμβαση προσωπικού ιατρού που καλούνται να υπογράψουν. Βεβαιώνουν ότι δεν θα υπόκεινται σε Clawback αλλά δεν αναφέρουν ποιος είναι ο προυπολογισμός του ΕΟΠΠΥ και για πόσους προσωπικούς ιατρούς. Τι θα συμβεί αν αυξηθούν οι προσωπικοί ιατροί, τι θα συμβεί αν μπουν και οι ιατροί των υποειδικοτήτων, τι θα συμβεί αν μπούν και οι παιδίατροι, τι θα συμβεί αν αυξηθούν οι δικαιούχοι προσωπικό ιατρό π.χ. μετανάστες, νέοι ασφαλισμένοι. Με λίγα λόγια θα αυξάνεται ο προυπολογισμός του ΕΟΠΥΥ αναλογικά κάθε φορά που αυξάνονται οι ανάγκες ή η αποπληρωμή του ιατρικού δυναμικού θα γίνεται με ανάλογη περικοπή της αμοιβής του; Προσέχετε λοιπόν συνάδελφοι πριν υπογράψετε.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΚΥ ΜΠΑΜΠΑΛΙΑΡΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

4 σχόλια:

  1. Διαβαστε πολύ προσεκτικά συνάδελφοι όσα λένε οι εργαστηριακοι διότι είναι η μεγάλη αλήθεια! Δεν έχει ψηφιστεί κανένα κονδύλι για ΠΙ μόνο πετάνε νούμερα για να εντυπωσιασουν κορόιδα! Προσωπικά αποκλείω να ψηφίσουν τα 330 εκ. που απαιτούνται μόνο για τους ΠΙ! Τα μάτια σας δεκατέσσερα διότι μετά από τόση κοροϊδία δεν δικαιολογουμαστε να την πατήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΕΟΠΥΥ ?ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΥΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΘΚΒΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ.
    ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!!
    ΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ( ΣΠΑΝΙΩΝ) ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
    "ΣΤΟΡΓΙΚΟ ¨" ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΣ!
    ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που θέλουμε να σωθούν οι άλλοι και για εμάς τους ίδιους δεν κάνουμε τίποτα , με ξεπερνάει! Τέτοιο μεγαλείο ψυχής η τέτοιο μέγεθος βλακείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή