Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

"Α.Κ.Ε.: Άδικη και βεβιασμένη η αποπομπή του Διοικητή μας - Ν’ ανακαλέσει ο Υπουργός"

Στο πλευρό του παραιτηθέντα Διοικητή του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», τάσσεται η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καλώντας τον υπουργό υγείας να ανακαλέσει.
Achaianews.gr

Η ανακοίνωσή της:

«Για το τραγικό συμβάν της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής και το τι θα μπορούσε να έχει γίνει για να αποφευχθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη δε θα εκφέρουμε άποψη, για να μην πέσουμε στην παγίδα που έπεσαν αρκετοί και αναπαράγουμε ανακρίβειες. Το γεγονός από μόνο του είναι ιδιαίτερα λυπηρό αλλά δε θα παραστήσουμε ούτε τους δικαστές ούτε τους κριτές ούτε τους πραγματογνώμονες, όπως αρκετοί έχουν σπεύσει να κάνουν. Ευθύνες προφανώς και πρέπει να αποδοθούν αλλά με τον προσήκοντα τρόπο, όχι απλά για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα των social media να «χυθεί αίμα».

Εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, θεωρούμε άδικη, άτοπη και βεβιασμένη την απόφαση του Υπουργού Υγείας να απομακρυνθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κος Ηλίας Θεοδωρόπουλος. Του ανθρώπου που ανέλαβε τα ηνία του φορέα μας λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και διοίκησε αποτελεσματικά και ορθολογικά ένα Νοσοκομείο Αναφοράς covid χωρίς να είναι ποτέ επίσημα Νοσοκομείο Αναφοράς.

Ο Διοικητής από την ανάληψη των καθηκόντων του μας σήκωσε ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του. Πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαν σηκώσει οι προκάτοχοί του. Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την πίεση που δέχθηκε όλο το ΕΣΥ ήταν ακραίες. Και σε τέτοιες περιπτώσεις το φορτίο για όλους, και για τον ίδιο, ήταν μεγάλο. Ακόμα και όσοι είχαν κοντραριστεί μαζί του σίγουρα θα αναγνωρίσουν πως ήταν ευγενής, εργατικός, εξαιρετικός συνεργάτης, είχε τις καλύτερες των προθέσεων και η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντα ανοιχτή για όποιον ζητούσε ακρόαση. Ακόμα και στα λάθη και στις παραλείψεις (όχι απαραίτητα τα δικά του) δε δίσταζε ποτέ να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και να προβεί άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις. Παρά τις συνθήκες λόγω covid, παρήγαγε ουσιαστικό έργο αλλάζοντας την εικόνα του Νοσοκομείου, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινό, πράττοντας τα προφανή, αυτά που άλλοι συζητούσαν επί σειρά ετών αλλά δεν υλοποιούσαν. Π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε την αναδιάταξη του χώρου των Επειγόντων για την ορθολογική λειτουργία τους, την αναμόρφωση του 3ου ορόφου του Ταχύρυθμου, ακριβώς πάνω από το γραφείο του Διοικητή στο 2ο όροφο του ίδιου κτιρίου, το οποίο είχε μετατραπεί για χρόνια σε σκουπιδότοπο και άντρο «περαστικών» ή τη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας;

Για εμάς είναι μια λυπηρή εξέλιξη γιατί φεύγει ένας καλός Διοικητής και όχι ένας αχυράνθρωπος που ήρθε να πάρει ένα παχυλό μισθό, αύξηση στις συντάξιμες αποδοχές του, έναν τιμητικό τίτλο και που αποχώρησε χωρίς να αφήσει πεπραγμένα πίσω του.

Η αποπομπή του κου Θεοδωρόπουλου δεν είναι άδικη και απαξιωτική μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον φορέα μας. Ο «Άγιος Ανδρέας» βρίσκεται διαρκώς στο μάτι του Κυκλώνα επικοινωνιακά από κάποιους και γνωρίζουμε πολύ καλά πως επί σειρά ετών προσπαθούν να απαξιώσουν την προσφορά του, και πριν την εποχή του σεισμού του 2008, όταν και κάποιοι θεώρησαν «βολικό» να μην ξαναλειτουργήσουν κάποιες κλινικές μας. Επίσης, φοβόμαστε πως με την αποπομπή του κου Θεοδωρόπουλου θα μείνουμε για σεβαστό χρονικό διάστημα με ένα μεγάλο διοικητικό κενό λόγω μη αντικατάστασης, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία μας. Παράλληλα, το κενό θ’ αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, καθώς ο κος Διοικητής είχε δρομολογήσει μέχρι και τεχνικά έργα που βρίσκονταν σε τελικό στάδιο.

Ανεξαρτήτως της τραγικής κατάληξης του επίμαχου συμβάντος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε συνθήκες μη εφημερίας, η πόρτα του Νοσοκομείου μας ήταν ανοικτή για το κοινό και όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους να υποδεχθούν έκτακτο περιστατικό, όταν σε άλλα νοσοκομεία μέχρι και η μπάρα της πύλης είναι ερμητική κλειστή. Ταυτόχρονα, το εν λόγω γεγονός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να επαναπροσδιορίσει το αρμόδιο Υπουργείο ποιος είναι ο θεμιτός τρόπος λειτουργίας ενός Νοσοκομείου όταν δεν εφημερεύει.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αποθανόντος και την έντονη δυσφορία μας για την εξέλιξη της υπόθεσης. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας ν΄ ανακαλέσει την απόφασή του και να πράξει τα δέοντα, όχι να καρατομήσει κάποιον που δεν φέρει ευθύνη για ό,τι συνέβη.»

3 σχόλια:

  1. Ο διοικητης ορθβς ο
    παραιτηθηκε διοτι καποιος ορεπει να αναλαβει την ευθυνη οχι οτι φταιει προσωπικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απερίσκεπτη ,βεβιασμένη και με πολλές επιπλοκές η απόφαση του Υπουργού . Όλα για τα κανάλια ! Καμία γνώση της πραγματικότητας των Νοσοκομείων και της εφημεριακης κατάστασης. Απλά στήνουμε κάποιους στον τοίχο , βγάζουμε φωτό, δίνουμε αρθράκια , μέχρι να πέσει η σκόνη και μετά πάλι εφημερια με μισό προσωπικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη ζητουν να καρατομηθει μονο η νοσηλευτρια που υποδεχθηκε τον εμφραγματια και τον εδιωξε?Ή ουτε κι αυτη φταιει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή