Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ανυπόστατη η καταγγελία για σπατάλη πόρων! Απάντηση Θ. Καρποδίνη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο


ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ_ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΣ

Κοινοποίηση:

Σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς της Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου περί σπατάλης πόρων για την εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό δίνει η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, η οποία υπενθυμίζει πως τα σχετικά κονδύλια για το εν λόγω πρόγραμμα προέρχονται από πόρους ΕΣΠΑ (ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 6119 Έκδοση: 1/0, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) REACT-EU συνολικής δημόσιας δαπάνης έως 18.000.000,00 ευρώ).

Η κ. Καρποδίνη επισημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν εμπλέκεται στην χάραξη της στρατηγικής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, στην οποία εντάσσεται και ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού, καθώς η πρωτοβουλία τόσο νομοθετική όσο και επιχειρησιακή ανήκει στο καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Ο Οργανισμός, συντελεί τα μέγιστα για την επίτευξη αυτής, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο διοικητικό και οικονομικό πόρο.

Η αξιοποίηση πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων είναι στόχος της κεντρικής διοίκησης και η έγκριση δίνεται μετά από αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας και τεκμηρίωσης από τις εποπτικές αρχές του Υπουργείου Υγείας. Κλείνοντας την απάντησή της η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου να ανακαλέσουν όλα όσα παραπλανητικά διατύπωσαν σε έγγραφα ή δήλωσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς ουδόλως εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ασθενών ή των ιατρών και να σταματήσουν την προσπάθεια να πλήξουν το κύρος του Οργανισμού στο βωμό συνδικαλιστικών συμφερόντων.

Πάντως, κρίνοντας από το γεγονός πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέσω των ιδιωτών φαρμακοποιών κλείστηκε πάνω από το 85% των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid-19, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ιατρών ήταν μικρότερο του 1%, ευλόγως πολλοί αναρωτιούνται αν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος, που υπογράφει το έγγραφο «καταγγελία», φοβάται για την επιτυχία του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού!

3 σχόλια:

  1. Σλαβα (ζητω ) η συντροφισσα Καρποντινοβα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή η επιτυχία του ΠΙ , ξεπεράσατε και τον Βαρδαρομπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συγκεκριμένος είναι άφαντος, άλαλος, ενδοτικός και όταν βλέπει την αποτυχία να έρχεται (την οποία διαχειρίστηκε ο ίδιος), βαράει τα κανόνια σε λάθος στόχο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή