Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Επιστολή γιατρών της Αθήνας σχετικά με τη σύμβαση για τις ιατρικές επισκέψεις

Συντάκτης: Virus

Διευκρινίσεις ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας για τις ιατρικές επισκέψεις των προσωπικών γιατρών. Οι γιατροί επιθυμούν ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης και την αμοιβή τους.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η προηγούμενη σύμβαση των 200 επισκέψεων, αλλά οι γιατροί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δεν πληροφορηθεί για την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύμβασης τους. Στο νομοσχέδιο προβλεπόταν για ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνιες αλλά και οξείες παθήσεις. Στόχος είναι οι ασθενείς να αποφεύγουν τις άσκοπες και δαπανηρές εισαγωγές στα νοσοκομεία ή τη μεγάλη αναμονή λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας υγειονομικού προσωπικού, στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν. Πολύ σημαντικό είναι ότι αποτρέπει τη μεγάλη παραμονή τους στο νοσοκομείο (ιδρυματοποίηση), αποφεύγοντας έτσι τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που αποτελούν ένα ακόμη συχνό πρόβλημα και τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε έξαρση.

Ο ΙΣΑ υπενθυμίζει την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης για την ημερομηνία έναρξης δήλωσης των ασθενών μέσω της πλατφόρμας. Αίτημα των γιατρών είναι να αποσαφηνιστεί η αμοιβή των ιατρών για το μήνα Νοέμβριο 2022.

7 σχόλια:

  1. Περαστικα κοι συναδελφοι που σπευσατε να ενταχθειτε .Δεν σας φταιει κανεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι θα παρουν τα οριζομενα που ειχε υποσχεθει ο πλευρης. 40000 εκαστος ο προσωπικος ιατρος.....ειναι μποεμ και μοιραζει kinder εκπληξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρουν ότι παίρνουν και οι εργαστηριακοί παρά τα παχιά λόγια.....τον μπ@λο.....

      Διαγραφή
  3. Κάνετε λάθος. Η σύμβαση για το γιατρό είναι υπέροχη.Σιγά σιγά όλοι θα το καταλάβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι όλοι ηλίθιοι εκτός από εσένα τον πανέξυπνο 1.48 , άντε τώρα στο γραφείο του Πάτση για μεροκαματο

      Διαγραφή
    2. Πριν η με τα το tavor;

      Διαγραφή
    3. 1.48 τα ναρκωτικά καταστρέφουν τον εγκέφαλο!

      Διαγραφή