Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται

Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας ώστε ο προσωπικός γιατρός να περάσει τα προσκόμματα

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αφού ο προσωπικός γιατρός προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω της μη συμμετοχής των γιατρών.

Η υπόθεση «προσωπικός γιατρός» αποδεικνύεται πως είναι μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση αφού ο ιατρικός κόσμος μοιάζει να έχει ξεχάσει τον θεσμό. Αν και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Υγείας ήταν να λειτουργήσει το νέο σύστημα καθώς είναι και μνημονιακή υποχρέωση, ο θεσμός καταρρέει πριν ακόμη εφαρμοσθεί πλήρως.

Δεν είναι τυχαίο πως ο υπουργός Υγείας μετέθεσε για άλλη μία φορά τις ποινές προς τους πολίτες που δεν εγγράφησαν στον προσωπικό γιατρό, έως ότου βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

Οι ελλείψεις εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες ειδικά στην Αττική και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Προσωπικός γιατρός με αλλεπάλληλες συσκέψεις

Τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, προκειμένου να βρεθούν τα νέα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς για να τους προσελκύσουν στον θεσμό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι:

-Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς να δημιουργούν τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των ασθενών έναντι αμοιβής.

Όμως το πρόβλημα είναι και πάλι η έλλειψη κονδυλίων αφού θα απαιτούνταν τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για αυτήν τη διαδικασία εάν οι γιατροί πληρώνονταν με το μικρότερο αντίτιμο των 5 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι:

 Να ενταχθούν όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα και να τους δηλώνει όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Όμως και αυτό το σενάριο σκοντάφτει καθώς στην περίπτωση αυτοί οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους την επίσκεψη, γεγονός που καταρρίπτει το διακύβευμα της κυβέρνησης περί δωρεάν «προσωπικός γιατρός για όλους».

– Από την άλλη εξετάζεται ακόμη και να δοθούν κάποια προνόμια στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – σε αντίθεση με όσους ιδιώτες δεν έχουν πει το «ναι». Τα προνόμια που εξετάζονται είναι κυρίως οικονομικής φύσεως αλλά και αυτό το σενάριο δεν έχει «κλείσει» ακόμη.

11 σχόλια:

  1. <>.Αυτο πρεπει να θυμαμοστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kinder εκπληξη!!!! Santa claus MEC .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσε να είναι ένα μείγμα σεναρίων. Για παράδειγμα να δίνεται ένα αντίτιμο 2 ευρώ από το κράτος σε κάθε ιδιώτη για το φάκελο του ασθενούς. Επίπλέον να συμμετέχει και ο ασθενής με 3 ευρώ ώστε συνολικά να παίρνει ο γιατρός 5 ευρώ ανά φάκελο. Επίσης και ένα οικονομικό κίνητρο όπως 10% έκπτωση στο καλάθι του νοικοκυριού στο σούπερ μάρκετ. Πιστεύουμε ότι σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες ιδέες. Προτείνεται να υπάρξει μια άμιλα μεταξύ των ιατρικών συλλόγων για προτάσεις ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία του προσωπικού γιατρού. Λίγη φαντασία να υπάρχει και λύσεις βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοροιδα ΠΙ .....το πιάσατε? Δεν ....μπορούν να βρουν.....20 ψωροεκ. € αλλά εσάς θα σας δίνουν.....60000 τον χρόνο!!! Τι....δεν καταλαβαίνετε.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να παρακολουθούνται με το predator όσοι δεν γραφονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα δεν μας λέγατε ότι ο κόσμος ......δέρνεται να γραφτεί και οι ιατροί κάνουν ουρές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού δεν σηκώθηκαν να φύγουν από τα Κέντρα υγείας όλοι οι επιμελητές και να ανοίξουν ιατρείο ως προσωπικοί γιατροί και πάλι καλά να νιώθει η κυβέρνηση.
    Ένα τέτοιο σύστημα δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη θέλει υπομονή και σωστή οργάνωση.
    Μην ξεχνάμε όμως ότι τόσο στο σύστημα υγείας είναι αυτό.
    Το χειρότερο που κάνει όμως η κυβέρνηση είναι ότι κάνει πόλεμο στους ιδιώτες γιατρούς που δεν θέλουν να ενταχθούν.
    Κατά τη γνώμη μου είναι το μεγαλύτερο λάθος.
    Προχωράει σε μία νοοτροπία γιατρών όπως ήταν παλιά το ΙΚΑ πολλοί άλλοι ήμασταν γιατροί από χαμηλότερο ράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εφυγαν γιατι στο ΕΣΥ παιρνουν περισσοτερα απτους προσωπικους ιατρους.ακομα κ αν καποιος πιασει πλαφον ασθενων αυτο σημαινει καθαρα 4000,βγαλε ενοικιο εφκα δεη οτε λειτουργικα εξοδα ιατρειου ουτε 2500 για να μην πω 2000 δεν του μενουν στην καλυτερη των περιπτωσεων.απλα μαθηματικα κ κοινη λογικη

      Διαγραφή
  8. Τρίζουν τα κόκκαλά του ..... https://www.tanea.gr/2021/10/25/politics/giorgos-gennimatas-o-empneystis-tou-esy-pou-latreye-i-fofi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προσωπικος ιατρος και τριχες κατσαρες. ο Ελληνας δεν θελει γενικο αγροτικο ιατρο αλλα ειδικο ιατρο. οταν το καταλαβουν στο υπουργειο τοτε θα λειτουργησει ο θεσμος. οι γενικοι αγροτικοι οικογενειακοι η οπως αλλιως θελουν να λεγονται ειναι για την επαρχια και μονο και γενικα οπου δεν υπαρχουν ειδικοι ιατροι. και ευτυχως στην Ελλαδα εχουμε πολλους ειδικους ιατρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά μην γραφτεί άλλος ειδικός ή ιδιώτης ιατρός σαν Προσωπικός Ιατρός με την νοοτροπία που έχουν εκεί στο υπουργείο. Πρώτα μαζεύεις τους ιατρούς που χρειάζεσαι και μετά ανοίγεις την πλατφόρμα για τις εγγραφές του κόσμου. Κάποιοι ειδικοί διακόψανε τις συμβάσεις τους με ΕΟΠΥΥ (πλαφόν 200 επισκέψεις) για να γραφτούν σαν Π.Ι. και επειδή δεν τσιμπήσανε πολλοί, τώρα δεν τους ανεβάζουν στην πλατφόρμα όσους έπεισαν ώστε να μπορεί να γραφτεί ο κόσμος. Αλλά τους διακόψανε τις παλιές συμβάσεις των 200 επισκέψεων. Μαζέψτε πρώτα τον απαραίτητο αριθμό και μετά κάντε την διακοπή συμβάσεων. Τώρα κάνει ερώτηση ο Ιατρικός Σύλλογος για πληρωμή Νοεμβρίου ειδικών Π.Ι. με αδήλωτους ασθενείς. Για πολλά γέλια. Μετά μην απορείτε για το μαύρο που πάτε να φάτε σαν στραβάδια. Αλλά θα μου πεις οι άλλοι θα είναι καλύτεροι; Βρίσκετε και τα κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή