Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κ. Λουράντος: Ο ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ….. ΧΡΕΟΣ!!!

Ο ΕΟΠΥΥ απαντώντας σε σχετικό έγγραφο – διαμαρτυρία του ΦΣΑ για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών του απέναντι στους φαρμακοποιούς μέλη του, και για τις τεράστιες γραφειοκρατικού τύπου διαδικασίες που ακολουθούνται, ώστε στην ουσία να μην πληρώνεται κανείς, μας …. ενημέρωσε για τα εξής εκπληκτικά:• Δεν είναι δυνατή η απόδοση οποιασδήποτε δαπάνης μέλους του συλλόγου μας, αν δεν υπάρχει …. καταγεγραμμένη απαίτηση μέσω του τιμολογίου του και ως εκ τούτου η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε γραφειοκρατία αλλά είναι εκ προοιμίου υποχρέωση.

οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν μπόρεσαν να πληρωθούν διότι σε μερικές περιπτώσεις δεν … κατέστη εφικτή η μετάπτωση των αρχείων του ΤΑΥΤΕΚΩ στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ και ότι

• επιβάλλεται η χορήγηση ενός ηλεκτρονικού αρχείου από το οποίο να προκύπτει η καταγραφή των τιμολογίων των δικαιούχων μελών μας, καθώς επίσης και η προβλεπόμενη έκπτωση (πιστωτικό τιμολόγιο), όπως προκύπτει από τις διατάξεις του ν. 4038/12!!!

Η ανταπάντηση του ΦΣΑ ήταν άμεση:

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ

Τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δ. Κοντό

Το υπ’ αριθ. ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΑΥΥ/Φ1/52/οικ. 26378 έγγραφό σας αποτελεί κατά τον κοινό νου την απόλυτη εφαρμογή του λαϊκού αποφθέγματος «όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Επ’ αυτού του απαράδεκτου κατασκευάσματος, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Είναι ιδιαιτέρως προκλητικό, για έναν επαγγελματικό κλάδο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές νομοθετικές πρωτοβουλίες, να πιστοποιείται εγγράφως με ομολογία σας ότι οι επί δύο χρόνια πανηγυρικές διακηρύξεις σας -και των προκατόχων σας- περί δήθεν εντατικής προσπάθειας του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τα χρέη του προς τους φαρμακοποιούς ήταν όντως μυθεύματα.

Η όψιμη ενημέρωσή μας ότι «δεν είναι δυνατή η απόδοση οποιασδήποτε δαπάνης μέλους του συλλόγου μας, αν δεν υπάρχει καταγεγραμμένη απαίτηση μέσω του τιμολογίου του και ως εκ τούτου η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε γραφειοκρατία αλλά είναι εκ προοιμίου υποχρέωση» είναι όχι μόνο ανάλγητη, αλλά και περιπαικτική προς τις επιχειρήσεις μας, που εσείς παρανόμως και υπαιτίως οδηγείτε σε λουκέτο. Και αν πράγματι η μη πληρωμή μας μέχρι σήμερα δεν οφείλεται στην συνεχιζόμενη γραφειοκρατία σας, τότε σε τί οφείλεται; Και ποια είναι η «εκ προοιμίου υποχρέωση» που επικαλείστε στο ανωτέρω έγγραφό σας και που επίσης ομολογείτε εγγράφως ότι ο Οργανισμός σας απεδείχθη ανίκανος να υλοποιήσει επί 2 ολόκληρα χρόνια; Και πόσα ακόμα χρόνια θα χρειαστεί για να την υλοποιήσει;

Είναι περιττό φυσικά να σχολιάσουμε τον ισχυρισμό σας ότι οι από τριετίας ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΤΑΥΤΕΚΩ στο Φ.Σ. Αττικής, οι οποίες μόνο για το 2011 ανέρχονται στο ποσό των 11.851.302,49 € (για να μην προσθέσουμε τα ποσά των: ΤΑΥΤΕΚΩ: 6.580.465,59 €, ΕΤΑΑ: 11.872.148,59€, ΟΙΚ.ΝΑΥΤΟΥ: 5.385.609,18€ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ: 477.699,57€ για το 2012 και μέχρι σήμερα), δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί, διότι … δήθεν σε μερικές μεμονωμένες περιπτώσεις δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά κάποιων αρχείων του ΤΑΥΤΕΚΩ στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ, αφού προφανώς και αυτές οι μεμονωμένες περιπτώσεις θα έπρεπε να έχουν ήδη καταχωρηθεί ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες σας μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, απορία μας προκαλεί το γεγονός ότι – ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα – δεν πληρώσατε ακόμα την συντριπτική πλειοψηφία των τιμολογίων που μεταφέρθηκαν από την ηλεκτρονική βάση του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Μα πού νομίζετε ότι απευθύνεστε κύριε Πρόεδρε; Σε νήπια ή σε ερίφια;
Τέλος, όσον αφορά στην τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου, στο οποίο καταγράφονται τα τιμολόγια των δικαιούχων μελών μας, καθώς επίσης και η προβλεπόμενη έκπτωση (πιστωτικό τιμολόγιο) είναι προφανές ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, αφού εσείς είστε οι, με βάση το νόμο, αρμόδιοι για την καταχώριση, εκκαθάριση, και πληρωμή των τιμολογίων μας.

Μετά από όλα αυτά είναι προφανές ότι το ανωτέρω έγγραφό σας αποτελεί μια ακόμα φτηνή δικαιολογία, για να υπνωτίσετε έναν πολύπαθο κλάδο αναφορικά με την απαράδεκτη και παράνομη παρακράτηση των χρημάτων του από τον Οργανισμό που διοικείτε. Είναι προφανές επίσης ότι επιχειρείτε να αποτινάξετε τις ευθύνες σας, επικαλούμενοι γενικώς και αορίστως νομοθετικές διατάξεις, χωρίς προφανέστατα να σας ενδιαφέρει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Οργανισμού, που αποτελεί υπηρεσιακό καθήκον σας, το οποίο – κατά την άποψή μας – παραβιάζετε συστηματικά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι κενό γράμμα οι μέχρι σήμερα επανειλημμένες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υ.Υ., για την κατά προτεραιότητα πληρωμή όλων των χρεών του ΕΟΠΥΥ, υποχρέωση που έχει αναλάβει σαφώς η Χώρα μας.

Από τα ανωτέρω, φαίνεται ότι οδηγείτε σχεδιασμένα ένα κλάδο στον αφανισμό.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος     Ηλίας Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου