Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΟΠΥΥ φέσωσε το Παστέρ και το ΙΚΑ ξέμεινε από Mantoux !

Αυτό που συμβαίνει με τον ΕΟΠΥΥ, το ΙΚΑ και τα Mantoux για τον έλεγχο της φυματίωσης, δεν έχει προηγούμενο. Χιλιάδες γονείς ταλαιπωρούνται καθημερινά, οι γιατροί του ιδρύματος τα ακούνε δίχως να ευθύνονται ενώ παράλληλα ο οργανισμός τους ρουφά με το καλαμάκι τα χρήματα.

του Στρατή Μαζίδη - 
freepen - logioshermes

Μάθετε λοιπόν ότι αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το ΙΚΑ, το οποίο χρυσοπληρώνετε χρόνια για να έχετε παροχές υγείας, ώστε να γίνει Mantoux στο παιδί σας, μπορεί και να χάσετε την ώρα σας.

Από τι εξαρτάται; Από το αν υπάρχουν αποθέματα Μantoux στο ΙΚΑ ή αν έχουν εξαντληθεί. Για παράδειγμα σήμερα το πρωί εξαντλήθηκαν στο ΙΚΑ Χαλανδρίου στο κέντρο μάνας και παιδιού και οι γιατροί του υποκαταστήματος άκουγαν τον εξάψαλμο από εξαγριωμένους γονείς.

Γιατί ξέμεινε το ΙΚΑ; Διότι πολύ απλά ο ΕΟΠΥΥ, αυτός του κράτους με το …πρωτογενές πλεόνασμα, χρωστά λεφτά στο Ινστιτούτο Παστέρ και για αυτό το λόγο το τελευταίο σταμάτησε τη χορήγηση Mantoux προς τον ασφαλιστικό φορέα σε μια εποχή που τα παιδιά επισκέπτονται το ΙΚΑ για αυτή την εξέταση.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να μας ληστεύει χρεώνοντας τα μονόευρα στα τηλεφωνήματα για το κλείσιμο ενός ραντεβού.

Βέβαια υπάρχει και η λύση οι ασφαλισμένοι να προμηθευτούν μόνοι το Mantoux και να τελειώνουν. Όπως μόνοι τους θα χρειαστεί αύριο μεθαύριο να αυτοχειρουργούνται κτλ.

Ο πολύς κος Γεωργιάδης έχει να μας πει τίποτε πάνω σε αυτό πέρα από το να τσιρίζει; Ότι δηλαδή μας αρπάζει τα χρήματά μας στα τηλέφωνα για να μας κλείσει ραντεβού για την παροχή υπηρεσιών που εκ των προτέρων είναι γνωστό ότι δε θα μπορέσουν να παρασχεθούν;

Νομίζω ότι το παραπάνω είναι ένας πολύ καλός λόγος για να παραιτηθεί ένας υπουργός υγείας και να δει “τι εστί βερύκοκο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου