Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η Υγεία των πολιτών δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης


Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 13:46

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί απαράδεκτη την Απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό του νοσηλευτικού κλάδου να ασκεί μια σειρά από αρμοδιότητες που αποτελούν ιατρικές και όχι νοσηλευτικές πράξεις.

Θεωρούμε επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία ιατρικές πράξεις όπως η συνταγογράφηση φαρμάκων, η μέτρηση κεντρικής φλεβικής πίεσης ή η αξιολόγηση των ασθενών, να γίνονται από προσωπικό που δεν έχει την κατάλληλη επιστημονική επάρκεια.

Δεν έχει κανένας Υπουργός το δικαίωμα να ικανοποιεί αιτήματα επαγγελματικών κλάδων του χώρου της Υγείας με μικροπολιτικά και όχι επιστημονικά κριτήρια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Αναρωτιόμαστε, αν η προεκλογική περίοδος είχε μεγαλύτερη διάρκεια, θα επέτρεπε στους νοσηλευτές ακόμη και να χειρουργούν, με αντάλλαγμα μερικές εκατοντάδες ακόμη ψήφους;

Ας αντιληφθούν όλοι ότι η υγεία των πολιτών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Γι αυτό ζητούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η αλόγιστη και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση Υπουργική Απόφαση του κ. Βορίδη, πριν θρηνήσουμε θύματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου