Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Στα άκρα η αντιπαράθεση της ΠΟΕΔΗΝ με την διοικήτρια του Ν. Ζακύνθου



Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, η διοικήτρια του Γ.Ν. Ζακύνθου διώκει συνδικαλιστικά μέλος της διοίκησης του Σωματείου, επειδή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης περιγράφει την κατάσταση του νοσοκομείου. Κοίτα ποιος μιλάει. Η διοικήτρια που από τους χειρισμούς της είναι 7 μήνες κλειστά τα χειρουργεία του νοσοκομείου...

Παρακάτω διαβάστε την απόφαση Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου την Πέμπτη 11/5/2017.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σήμερα 11/5/17 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συνήλθαμε σε Γενική Συνέλευση με θέμα το ζητούμενο της επανεκκίνησης των χειρουργείων και μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

Κατ' αρχήν καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την ανεπαρκή Διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία προσπάθησε (με άνωθεν εντολές ; ) να συγκαλύψει τα παθολογικά ευρήματα από τους μετεγχειρητικούς εργαστηριακούς ελέγχους (αιματολογικούς – βιοχημικούς) των μεταφερόμενων ασθενών από άλλα μέρη εκτός Ζακύνθου, που χειρουργήθηκαν στις 3/5/17 από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και την μεταφερόμενη από άλλα νοσοκομεία χειρουργική, αναισθησιολογική , νοσηλευτική αλλά και υποψήφια για θεραπεία ομάδα ασθενών του. Να θυμίσουμε εδώ ότι η σημαντική μετεγχειρητική αύξηση των εν λόγω εργαστηριακών πράγματι αποτελεί σοβαρό λόγο για ενεργοποίηση ειδικών μέτρων , που αφορούν περαιτέρω έλεγχο της ηπατικής λειτουργίας, όπως τονίζει στο πόρισμά της η τελευταία τριμελής επιτροπή.

Πρόκειται για «θίασο» με μεταφερόμενο υγειονομικό υλικό (χειρουργικά εργαλεία, γάζες, ράμματα, απολυμαντικά κλπ.), που απαξίωσε το νοσοκομείο, πρόσβαλε τους εργαζόμενους και τους Ζακυνθινούς ασθενείς και αμφισβήτησε ακόμα και την αξιοπιστία των εργαστηρίων μαζί με το προσωπικό τους.

Αυτό όμως έγινε για προφανείς λόγους και σκοπιμότητες έτσι που , κακόβουλα αλλά και ύποπτα, μετέφερε τα δείγματα του αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΡΙΟ) προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των εξετάσεων.

Φυσικά τα αποτελέσματα και από τα αντίστοιχα εργαστήρια του Π.Γ.Ν.Π. (ΡΙΟ) ήταν τα ίδια με τα αποτελέσματα που είχαν βγει από τα εργαστήρια του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως ενημέρωσαν τον Διευθυντή του εργαστηριακού τομέα του νοσοκομείου μας τόσο ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΖ όσο και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Επομένως και η απόπειρα αυτή δεν ικανοποίησε τους ευγενείς τους πόθους τους και δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα δυστυχώς για αυτούς.

Ευτυχώς όμως για το νοσοκομείο !!

Η σοβαρότερη όμως πλευρά της παραπάνω κατά παραγγελίαν "παλικαριάς" του υφυπουργού που, πατώντας στα ροδοπέταλα που κάποιοι "πρόθυμοι" ' έστρωσαν στην είσοδο, όρμισε σαν τον "Μέγα Αλέξανδρο πάνω στο Άτι του" για να εγκαινιάσει μια «νέα εποχή» στο ΕΣΥ,

που οι εκάστοτε "RAMΒO" της εξουσίας , καταργώντας αποφάσεις....

· "παραστρατημένων συλλόγων εργαζομένων " ,

· " παραπλανημένων "Επιστημονικών Συμβουλίων

· "μη αποτελεσματικών Δημοκρατικών θεσμών " που "ολιγωρούν" να δώσουν λύσεις και

· " συνωμοτικών συντεχνιών" που "προστατεύουν" συμφέροντα γενικώς

.....θα εισβάλουν με ολιγομελείς ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ που δεν θα διστάζουν "να προβάλουν τα ίδια τους τα σώματα και την αποφασιστικότητά τους" , ακόμα και στα όρια του νόμου , για να επιβάλουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν σωστό και πρέπον για την κοινωνία, έτσι όπως αυτοί καταλαβαίνουν βέβαια την κοινωνία και το συμφέρον της.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Λείπουν βέβαια τα μαύρα μπλουζάκια , με το σήμα του...... ROBEN των......ΕΤΑΙΡΙΩΝ που πιστοποίησαν τα δίκτυα , και όχι βέβαια των ασθενών, που τελευταία έγιναν μέρος των "αποσκευών " της ομάδας.

Το κακό είναι ότι αυτό θα γίνεται με τις ευλογίες της εξουσίας χωρίς τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να μπορεί τους εμποδίσει.

Σκεφτείτε έναν υπουργό Δικαιοσύνης , που να είναι νομικός και που να διαφωνεί με το "πώς ένα δικαστήριο χειρίζεται μια υπόθεση", η που να εκτιμά ότι "κακώς οι δικαστές δεν δικάζουν επειδή διαμαρτύρονται η διεκδικούν κάτι", ..... να εισβάλει με δικούς του δικαστές και γραμματείς , και επικεφαλής ο ίδιος της ομάδας, να απομακρύνει τους προηγούμενους και να δικάσει με τον δικό του "υποδειγματικό τρόπο" τους δικούς του κατηγορούμενους.

Φανταστείτε ακόμα έναν υπουργό Παιδείας που να είναι ο ίδιος εκπαιδευτικός και που ...."κουράστηκε" να χάνει χρόνο με τις "παράλογες απαιτήσεις" του σωματείου των διδασκόντων , να εισβάλει απροειδοποίητα σε ένα σχολείο, να παραμερίζει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, να τοποθετεί για μια μέρα άλλους εκπαιδευτικούς εκεί και επικεφαλής ο ίδιος , να κάνει ...... επίδειξη "υποδειγματικής διδασκαλίας" σε μαθητές μάλιστα που έφερε από σχολείο άλλης πόλης.

Εφιαλτικό σενάριο; Ναι... αλλά δήγμα από αυτό πήραμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο χέρι της κοινωνίας είναι να μην επιτρέψει ποτέ κάτι τέτοιο!!

Ας γυρίσουμε όμως στην πραγματικότητα που δεν είναι ακόμα ευτυχώς τόσο αποτρόπαια.

“ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ” μέχρι που θα φτάσει ο κατήφορος που οδηγείτε το νοσοκομείο;

Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε κύριοι είναι να φύγετε και να έρθουν κάποιοι άλλοι να μας βγάλουν από το αδιέξοδο που μας έχετε οδηγήσει.

Γεννιούνται βέβαια τα παραπάνω ερωτήματα:

Τι φοβάται η Διοίκηση ; Μήπως τη δολιοφθορά ; Μήπως τη "δολοφονική συμμορία" των εργαζομένων ( και όχι βέβαια ενός η δυο "κακών" γιατρών ) που τόσα χρόνια διέφυγαν της προσοχής των Ζακυνθινών μιας και συστηματικά εκείνοι τους εμπιστεύονταν την ίδια τους τη ζωή;

Μήπως αυτό δεν είναι το επικοινωνιακό σενάριο που πλασάρεται τελευταίως;

Που βρίσκεται άραγε το πόρισμα της ΕΔΕ που από τριμήνου εξήγγειλε ο βουλευτής Ζακύνθου;

Είναι τυχαίο άραγε να συμπίπτει η επίσκεψη της υπευθύνου για την ΕΔΕ με την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ή της υπευθύνου από την επιτροπή του Αττικού ;

Έχει άραγε ξεκινήσει και ΕΔΕ στο νοσοκομείο του ΡΙΟ και αν όχι γιατί;

Γιατί η διενεργούσα την ΕΔΕ γιατρός αρνειται επιλεκτικά να παραλάβει σημαντικά για την αλήθεια έγγραφα ενώ παράλληλα απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις συνάδελφοί μας για τα συγκεκριμένα έγγραφα;

Μήπως έχουν κατά νου να κατευθύνουν και την ΕΔΕ στα μέτρα τους;

Και ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει η Ζακυνθινή κοινωνία στο νοσοκομείο, όπως το έχει καταντήσει η Διοίκηση με αυτές της τις ενέργειες, που υπονομεύουν την αξιοπιστία του;

Θυμίζουμε ότι οι Διοικήσεις έρχονται και απέρχονται, δυστυχώς συχνά χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. Οι εργαζόμενοι όμως μένουν , αγωνίζονται με τα προβλήματα και τον ανθρώπινο πόνο, και κρίνονται διαχρονικά από την ίδια την κοινωνία που τάχτηκαν να υπηρετούν.

Ο ρόλος της Διοίκησης που, οφείλει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο με το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ ( και όχι βέβαια κατασυκοφάντησης τους ) στην κατεύθυνση της διασφάλισης των πολιτών και της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αγαθών.

Θυμίζουμε τέλος ότι τα χειρουργεία δεν τα έκλεισαν οι εργαζόμενοι αλλά η Διοίκηση σε συμφωνία με το Επιστημονικό Συμβούλιο και με συγκεκριμένη Διοικητική πράξη την 2/12/2016.

Επίσης ότι τα χειρουργεία παρέμεναν κλειστά μέχρι τον Φεβρουάριο με ευθύνη της Πρώτης Αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργού, η οποία μάλιστα πρότεινε τότε ( και δεν έχει αλλάξει ακόμα άποψη) αυστηρά την χρήση μόνο φιαλών.

Αν η Διοίκηση και το υπουργείο είχε κατά νου να ξεκινήσουν τα χειρουργεία άμεσα με χρήση όχι φιαλών αλλά κεντρικών δικτύων , τότε γιατί περίμενε ακόμα δύο μήνες ( μέχρι πριν δέκα μέρες ) για να ενεργοποιήσει τη Δεύτερη Επιτροπή ;

Φταίμε εμείς που επιμείναμε ότι, πρέπει επιτέλους μία Επιστημονική Επιτροπή να γνωμοδοτήσει για το τελευταίο και πιο αμφισβητούμενο κομμάτι του ελεγχόμενου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, και να μας δώσει , μέσω Διοικητικής πράξης , το πράσινο φως για να κάνουμε χρήση των συγκεκριμένων δικτύων;

Αν είναι τόσο σίγουροι ότι τα δίκτυα είναι ασφαλή τότε γιατί αρνούνται ακόμα και σήμερα να εκδώσουν απόφαση με σαφή και υπογεγραμμένη την άποψη τους για την ασφάλεια χρήσης τους.

Αρχικά εκδίδουν απόφαση χωρίς εκδούσα αρχή και χωρίς υπογραφή και σφραγίδα . Προχθές την εκδίδουν με αναφορά στο να χειρουργήσουμε «όπως προ του συμβάντος».

Επιτέλους γιατί αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» να προφέρουν τη λέξη ΔΙΚΤΥΑ αερίων; Μήπως κάτι ξέρουν που δεν πρέπει να το μάθουμε;

Πρόκειται για μια Διοίκηση που από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες είχε το απύθμενο θράσος να κατηγορεί αβασάνιστα Επιστημονικά όργανα , γιατρούς και προσωπικό.

Μιλάμε για εργαζόμενους που έχουν αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα τους, για να φτιαχτεί και να λειτουργήσει αυτό το νοσοκομείο, ξεπερνώντας αντιξοότητες και ελλείψεις, που οι τελευταίες κυβερνήσεις με τις μνημονικές πολιτικές που εισήγαγαν ή αποδέχτηκαν χωρίς αντίρρηση έχουν δημιουργήσει, υπονομεύοντας την λειτουργία συνολικά του ΕΣΥ στη χώρα μας αλλά και του νοσοκομείου μας συγκεκριμένα.

Ας αναζητήσουν εκεί τον βλαπτικό παράγοντα που ευθύνεται για το πρόβλημα!!!

· Εμείς δηλώνουμε ενωμένοι, υπερήφανοι για τη δουλειά μας, και αμετανόητοι για την μέχρι τώρα στάση μας που δεν μπορούσε να είναι άλλη προκειμένου και τα χειρουργεία να ανοίξουν αλλά και να μην ξαναθρηνήσουμε ανάλογο περιστατικό .

· Είναι αλήθεια ότι είδαμε πολύ θετικά την πρώτη, προ μηνός, επίσκεψη του υφυπουργού και την συμφωνία του με το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου , για την «προοδευτική επανεκκίνηση των χειρουργείων με την συνεργασία ΔΣ και Επιστημονικού Συμβουλίου».

Λυπούμαστε που η συγκεκριμένη συμφωνία ποτέ δεν τηρήθηκε και απορούμε για το λόγο.

Τα χειρουργεία από τότε θα είχαν ανοίξει και η κατάσταση ήδη θα είχε εξομαλυνθεί.

· Δεν θα ανεχτούμε άλλη συκοφάντηση ή προσβολές.

· Να γυρίσουν τώρα οι απολύτως απαραίτητοι γιατροί μας που έχουν τιμωρητικά μετακινηθεί ή τεθεί σε "υποχρεωτική" 'άδεια προκειμένου να τους βουλώσουν το στόμα , να μας βουλώσουν το στόμα !!!

· Καταγγέλλουμε την απόπειρα που έκανε η Διοικήτρια να συγκαλέσει πριν δυο ημέρες εμμέσως και παρανόμως , το ….. Επιστημονικό συμβούλιο παρακάμπτοντας τον πρόεδρό του που είναι, κατά το νόμο, ο μόνος καθ’ ύλη αρμόδιος να το κάνει.

· Θέλουμε με τον πιο επίσημο τρόπο να αναγνωρίσουμε την σημαντική συμφωνία με τις απόψεις μας και τη συμπαράσταση που από την αρχή είχαμε, τόσο σε τοπικό επίπεδο από σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, όσο και σε κεντρικό επίπεδο από ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

· Παραμένουμε σταθερά κοντά στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας και στις πάγιες θέσεις του για την ασφαλή επανεκκίνηση των χειρουργείων. Θεωρούμε ότι η Διοίκηση του ΓΝΖ , η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχουν πια αναλάβει πλήρως την ευθύνη της επανεκκίνησης των χειρουργείων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου