Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Βόλος 11/05/2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι ήδη υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που προβλέπονται από τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό, από 1ης Ιανουαρίου 2018 θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο. 

Συγκεκριμένα στο κείμενο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές ως προαπαιτούμενο αποφασίσθηκε να υπάρξει αλλαγή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς να προσδιορίζονται με βάση τα μεικτά (και όχι τα καθαρά) εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς, πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών. Η αλλαγή αυτή θα έχει ως συνέπεια την δημιουργία επί πλέον πλασματικής φορολογητέας ύλης που αυξάνει τις ήδη τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές κατά 28 % περίπου για τα επόμενα χρόνια. 

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το ψηφισθέν ασφαλιστικό νομοσχέδιο απέτυχε και αναζητούνται επί πλέον χρήματα για να καλυφθούν «τρύπες» στο νέο ασφαλιστικό ταμείο (Ε.Φ.Κ.Α.). Το βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί γίνεται πλέον αβάσταχτο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες επιβαρύνσεις και την μη πληρωμή οφειλομένων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οδηγεί σε οικονομική εξόντωση τα μικρά και μεσαία ιατρεία που σήκωσαν το βάρος της υγειονομικής κάλυψης των ασφαλισμένων, όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. 

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη φορολογική επιδρομή εναντίον του ιδιωτικού ιατρείου, την φτωχοποίηση του ιατρικού κλάδου που θα έχει ως συνέπεια την παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την ορθή παροχή Υγείας στους ασφαλισμένους. 

Τέλος δηλώνουμε αρνητικά εντυπωσιασμένοι και εξοργισμένοι από την ελαφρότητα και την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση η μεσαία τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών, χωρίς να κατανοεί τις δραματικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στην συνολική οικονομία, από αυτού του είδους τις πρόχειρες αποφάσεις της. 

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν.Γραμματέας 

Ευθύμιος Τσάμης Σάββας Σάρκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου