Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική μόνο με παραπομπή! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ακόμη και για νοσηλείες εκτάκτων περιστατικών σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, φαίνεται ότι θα χρειάζεται παραπομπή από τον οικογενειακό γιατρό με βάση το νέο μνημόνιο.


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο και αναμένεται να ενσωματωθούν στο νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να νοσηλευθεί κανείς σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα χρειάζεται να περάσει πρώτα από τον οικογενειακό γιατρό για να λάβει τη σχετική έγκριση.


Το νέο μνημόνιο επιβάλει την εφαρμογή ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικών παραπομπών (e-referrals) στη δευτεροβάθμια περίθαλψη δηλαδή στη νοσοκομειακή, η οποία θα αξιοποιείται από τους οικογενειακούς γιατρούς.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη συμφωνία για να παραπεμφθεί κανείς σε συμβεβλημένη κλινική του ιδιωτικού τομέα θα χρειάζεται προέγκριση.

Το νέο σύστημα θα πρέπει να εφαρμοστεί ήδη από τον Ιούνιο του 2017, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είναι πλήρως έτοιμη ακόμη και η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η ρύθμιση προκαλεί ήδη έντονο προβληματισμό ακόμη και στον ΕΟΠΥΥ, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ενώ αναζητιέται η φόρμουλα με την οποία θα ξεπεραστεί ο σκόπελος για τα έκτακτα περιστατικά.

5 σχόλια:

  1. Αχσχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ηδη απο τον......Ιουνιο του 2017! Αχαχαχαχαχαχαχαχα......τι λες βρε παιδι μου......χαχαχαχαχαχαχσχαχσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΜΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΙΟΥ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!!!!
    ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε παιδια προς τι η εκπληξη;Ετσι γινοταν και παλιοτερα[επι ΟΓΑ,ΙΚΑ κλπ] δηλ η κλινικη θα νοικιαζει εναν ΓΙ που θα υπογραφει τις εισαγωγες......
    Ε ρε γελια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή