Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΖΑΝΗ 15/5/2017

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε αποδέκτες ακραίων διευθετήσεων και σχεδίων που αφορούν τη επιβίωση πια του ελεύθερου επαγγελματία ιατρού. Η νέα συμφωνία προβλέπει περαιτέρω αύξηση (38%) των ήδη υπέρμετρων ασφαλιστικών εισφορών, που από τη φετινή χρονιά έχουν επιβληθεί, καταδεικνύοντας την αποτυχία από την έναρξη του πολυδιαφημιζόμενου μέχρι πρότινος νομοσχεδίου του κ.Κατρούγκαλου.

Η βάση υπολογισμού με τα συνολικά και όχι τα καθαρά εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα του μέσου και μικρού ελεύθερου επαγγελματία ιατρού, που καλείται να πληρώσει επί πλασματικών ποσών (επιπλέον αύξηση εισφορών 38% επί του ήδη επιβληθέντος φέτος 28%).

Η κυβέρνηση της σκληρής διαπραγμάτευσης, του νέου οράματος μαζί με τους θεσμούς (τρόικα) δείχνει απροκάλυπτα την μεροληψία ενάντια του μικρομεσαίου αυτοαπασχολούμενου και υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών καρτέλ που θα εκδράμουν υπαλληλοποιώντας ιατρούς στο όνομα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Στο αντίποδα θα υλοποιήσει Δημόσια ΠΦΥ

χωρίς την στοιχειώδη ύπαρξη υγειονομικού χάρτη της χώρας,
εξασφάλιση της οικονομικής επάρκειας του συστήματος (μετά το ΕΣΠΑ τι;),
εξασφάλιση ποιοτικού ελέγχου λειτουργίας,
με λογικές gate keeping (αποκλεισμού) αγνοώντας, τόσο τους πολίτες που θέλουν την ελεύθερη επιλογή και πρόσβαση στο ιατρό της αρεσκείας τους, όσο και την ύπαρξη πληθώρας ειδικών ιατρών που προφέρουν υπηρεσίες υγείας στο χαμηλότερο κόστος, μοναδικό για ευρωπαϊκή χώρα.

Δυστυχώς βιώνουμε αυτό που ο ποιητής εύστοχα έχει πει:

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος (γιατρουδάκος) κέρδος ποτέ,

μα από παθήματα χορτάτος (CLAWBACK, REBATE, ΕΟΠΥΥ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ, ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ κ.τ.λ.),

που συνηθίζει κάθε βρωμιά,

κι επαναστάσεις στ΄ όνειρά του αναζητεί....

τον έχω βαρεθεί (Karl Wolf Biermann).

Είναι καιρός ο Π.Ι.Σ. να ανακτήσει πραγματικά το κύρος και την εξουσία που μόνο φαινομενικά κατέχει σήμερα απαιτώντας από την Πολιτεία τον ελάχιστο σεβασμό για την αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ                    EΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου